Sådan får du en komplet garderobe med 9 genstande

Der skal ikke så meget til, før du har en komplet garderobe.

Udgivet Opdateret

Det er ikke altid nemt at få en komplet garderobe. Måske kender du det, at man nemt bliver distraheret af pæne lidt upraktiske ting, når man er ude og shoppe. Og når man så skal tage tøj på om morgenen er der intet der passer sammen.

Det kan være super irriterende, og det er ikke altid at det bliver nemmere at se smart ud, bare fordi man har meget tøj.

Ja faktisk er der nogle der mener, at man i stedet skal investere i få klassiske ting i super god kvalitet. Konceptet hedder en “kapsel garderobe”.

Hvad er en kapsel garderobe?

Udtrykket blev første gang brugt af Susie Faux, der ejede en tøjbutik i London i 70’erne. Ifølge hende er en kapsel garderobe en garderobe, hvor man kun ejer få essentielle ting som ikke går af mode. Det kan være nederdele, bukser og jakker.

Der her klassiske ting kan så blive tilpasset med mere sæsonprægede ting.

Ideen om en kapsel garderobe blev populariseret af den amerikanske designer Donna Karan, der i 1985 udgav en kapsel kollektion med 7 stykker arbejdstøj, der passede sammen på kryds og tværs.

Helt grundlæggende betyder en kapsel garderobe, at man kun har ting i sin garderobe der er nemme at sætte sammen. På den måde kan man maksimere antallet af outfits, man kan kreerer.

Målet er simpelthen at have et outfit til enhver lejlighed uden at skulle drukne i tøj.

Den nemmeste måde at få en kapsel garderobe er ved at købe klassiske items, der er “nøglestykker” i forholdsvis neutrale farver, der passer sammen.

Det kan for eksempel være en klassisk sort nederdel, en hvid skjorte eller en brun trenchcoat.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS