Royale reagerer på Marie Fredrikssons død

Tirsdag stod det klart, at den svenske sangerinde Marie Fredriksson er død. Det er et dødsfald, der har givet genlyd i den svenske kongefamilie.

Nyheden om at Marie Fredriksson, kendt fra popduoen Roxette, nåede hele vejen til det svenske kongehus tirsdag eftermiddag. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Scanpix
Nyheden om at Marie Fredriksson, kendt fra popduoen Roxette, nåede hele vejen til det svenske kongehus tirsdag eftermiddag. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Tirsdag var en sorgens dag i svensk og international musik.

Den svenske sangerinde Marie Fredriksson, der er bedst kendt fra bandet Roxette, døde efter længere tids helbredsproblemer.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det er et dødsfald, der har sendt chokbølger op gennem det svenske kongehus. Så meget at den svenske konge har kommenteret dødsfaldet.

Hendes musik har nemlig betydet meget for den royale familie.

Det skriver Svensk Damtidning.

Død af tidligere sygdom

Det var en pressemeddelelse fra Marie Fredrikssons manager, der annoncerede dødsfaldet.

– Det er med stor sorg, at vi må meddele, at en af ​​vores største og mest elskede kunstnere er væk. Marie Fredriksson døde om morgenen den 9. december i følgerne af hendes tidligere sygdom, lød det i meddelelsen.

I 2002 blev hun alvorligt syg af kræft. Det resulterede i, at hun måtte gennemgå en større operation, hvor hun fik fjernet en knude i baghovedet. Siden har den behandling haft indflydelse på hendes helbred.

Sangerinden fyldte 61 år i maj.

Minder fra vigtige stunder

Dødsfaldet har fået mange kommentarer med på vejen, da Marie Fredriksson var en elsket musiker.

Tirsdag eftermiddag nåede nyheden også til det svenske kongehus, for hvem hun også har haft stor betydning.

– Vi har modtaget den tragiske besked, om at sangerinden Marie Fredriksson er gået bort. For mange i vores land, selv i min egen familie, er hendes musik tæt forbundet med minde fra vigtige øjeblikke i livet, har kong Carl Gustaf udtalt via hoffets informationschef.

Nære venner

I sin levetid har Marie Fredriksson fået et tæt forhold til de svenske kongelige.

Allerede i 2013 modtog hun og makkeren fra Roxette Per Gessle en medalje af kong Carl Gustaf.

Ligesom at Marie Fredriksson også var gæst ved prinsesse Madeleines bryllup i 2013, da hun giftede sig med den amerikanske Chris O’Neill.

Powered by Labrador CMS