Royal katastrofe: Mister kørekortet efter blitz

Zara Tindall kan se frem til seks måneder uden kørekort.

Zara Tindall ses her med sin mand Mike Tindall bagved Kate, William og Philip. KLIK VIDERE OG SE ANDRE KENDTE, DER HAR MISTET KØREKORTET. Foto: Toby Melville / Scanpix
Zara Tindall ses her med sin mand Mike Tindall bagved Kate, William og Philip. KLIK VIDERE OG SE ANDRE KENDTE, DER HAR MISTET KØREKORTET. Foto: Toby Melville / Scanpix
Udgivet Opdateret

Det kan være dyrt at køre for stærkt – og rigtig mange har formodentlig stiftet bekendtskab med en hilsen i E-boksen af den ikke så sjove slags.

Artiklen fortsættter under videoen.

Men det er ikke kun dødelige og normale mennesker, der kan blive taget i at køre for stærkt – det kan også ramme de royale. Det har dronning Elizabeths barnebarn Zara Tindall også måtte sande.

Dronningens barnebarn blev nemlig taget i at køre 91 miles i timen, hvor man kun måtte køre 70 miles i timen. Det svarer til, at hun kørte 146 kilometer i timen, hvor man måtte køre 112 kilometer i timen. Det skriver People.

Episoden skulle have udspillet sig nær hendes hjem i Cotswolds tilbage i november, men det er altså først nu, at den royale Zara Tindall har fået sin straf.

Straffen kom onsdag, hvor hun anerkendte, at hun havde kørt for stærkt ved Cheltenham Magistrates Court. Og at hun anerkendte at have kørt for stærkt betyder nu, at hun har mistet retten til at føre bil i seks måneder.

En lang række kendte har tidligere mistet kørekortet – og i galleriet øverst kan du se hvem.

En dyr omgang

For Zara Tindall, der i øjeblikket er i Australien med sin mand, den tidligere professionelle rugby-spiller Mike Tindall, betyder det nu, at hendes advokat har været nødt til at fremsende en række råd til den royale.

– Jeg har adviseret frøken Tindall om ikke at køre i bil fra i dag og fremadrettet i Australien, da det vil påvirke hendes forsikring i Australien, lyder det fra Barry Warburton, der modtog dommen på vegne af Zara Tindall.

Tindall bekræftede, at hun kørte for stærkt, da hun blev stoppet i sin Land Rover af det lokale politi.

I Storbritannien bliver frakendelser af kørekort uddelt på baggrund af et pointsystem – og det er først ved det 12. point, at man mister kørekortet. Men Zara Tindall havde allerede fået skrabet ni point til sig ved andre lejligheder.

Den første forseelse kom allerede som 19-årig, hvor hun væltede rundt i sin Land Rover og fik mindre skader i hovedet. Men æblet falder som bekendt sjældent langt fra stammen og hendes moder prinsesse Anne er også tidligere blevet taget for at køre for stærkt.

Med frakendelsen af kørekortet følger også en bøde på godt og vel 6000 kroner og 1400 kroner til en offerfond, som vi kender det fra Danmark.

Powered by Labrador CMS