Rørende minde: Vi sang den til begravelsen

Maria Lucia har fået et helt andet fundament, efter at hun er blevet mor. Det tager hun med på scenen i musicalen "She Loves You", som er spækket med Beatles

Hele mit væsen har ændret sig, udtaler Maria Lucia.
Hele mit væsen har ændret sig, udtaler Maria Lucia.
Udgivet Opdateret

Tre kapitler af kærligheden - den unge, spirende kærlighed, den etablerede, fasttømrede kærlighed og den livslange, ubetingede kærlighed - er afsættet i den kommende musical "She Loves You", som får verdenspremiere i Tivoli til foråret.

Beatles' største hits danner soundtracket i historien, som har Maria Lucia og Birgitte Raaberg i front som mor og datter i fortællingen om familier og forhold forankret i kærlighed.

- I musicalens verden er vi vant til at reproducere forestillinger, som spilles verden over nærmest på samme måde. Men det her er en nyskrevet forestilling, så derfor er man med til at sætte sit eget præg.

- Og det er megaspændende at være med i skabelsen af processen fra start af, fortæller Maria Lucia i Beatles' hjemby, Liverpool.

Den 37-årige sanger- og skuespillerinde er nemlig på researchtur for med egne øjne og ører at se og lytte til, hvad der har defineret Beatles som musikere og som mennesker.

Vokset op med Beatles

Maria Lucia kender allerede meget til det verdensberømte firkløver.

Hun er nemlig vokset op til lyden af Beatles i sit barndomshjem i Aarhus.

- For mig er Beatles så fyldt med varme og kærlighed og familierelationer, fortæller Maria Lucia.

- Nogle af mine tidligste barndomsminder er min far ved pladespilleren, der begejstret hiver den ene plade ud efter den anden, og så står vi og laver "Twist and Shout" i stuen.

Synger de største hits

Mere end 40 af Beatles' største sange indgår i musicalen, og repertoiret spænder fra inderlige "Let It Be" og sørgmodige "Yesterday" til optimistiske "All You Need Is Love" og selvfølgelig musicalens titelnummer, "She Loves You".

Beatles' bagkatalog er et sandt skatkammer, lyder det fra Maria Lucia.

- "Across the Universe" synes jeg, er magisk. Jeg er også vild med "Strawberry Fields Forever". Men der er jeg nok lidt farvet af min far, fordi det var hans yndlingssang.

- Den blev også sunget, da vi bar kisten ud til hans begravelse. Den har noget særligt. Min far samlede på Beatles-plader og Beatles-ting. Så jeg har alt muligt liggende derhjemme, som jeg har arvet af ham, fortæller Maria Lucia.

Vil introducere sin lille søn

Det kan være, at samlingen af Beatles-effekter en dag går videre til næste generation, for på et tidspunkt skal Maria Lucias lille søn, Per Fredy, som hun og hendes forlovede, den svenskfødte sanger Albin Fredy, blev forældre til sidste sommer, også introduceres for bandet.

- Der er jo en grund til, at jeg også har kaldt ham min fars navn. Jeg vil jo gerne bevare minder om min far og have ham med, fortæller Maria Lucia.

- Nu hvor han ikke er her i sådan fysisk form, skal Per Fredy selvfølgelig kende til, hvem hans morfar var, med alt hvad det indebærer – også hans store passion for Beatles, siger den prisvindende sanger- og skuespillerinde.

Glad for at danse

Lige nu er det mest Minisjang og Michael Bublé, der bliver fyret op for derhjemme.

- Jeg har ikke spillet "Twist and Shout" for ham endnu, men det kommer. Jeg synes allerede, han er meget musikalsk – det synes mødre måske generelt om deres børn, siger Maria Lucia med et grin.

- Han danser, hver gang han hører et nummer. Og hvis mig og min kæreste synger samtidig også, vil han gerne synge med. Han er meget flokorienteret. Og han er meget udtryksfuld, fortæller hun.

Lang proces

"She Loves You"-musicalen har været syv år undervejs.

Det kræver nemlig meget, når man vil kaste sig over Beatles' legendariske musik.

Da alt endelig var på plads, måtte Maria Lucia dog springe fra forestillingen, fordi den lå oveni graviditeten.

I mellemtiden gik Fredericia Teater konkurs og kunne ikke gennemføre forestillingen.

Men idéen var så god, at det alligevel er lykkes at realisere "She Loves You". Og det passede perfekt med, at Maria Lucia ville være tilbage fra barsel.

- Jeg havde faktisk nogle måneder, hvor jeg troede, at jeg ikke skulle lave den overhovedet. Det var jeg selvfølgelig ked af. Og så kom muligheden igen.

- Det har faktisk virkelig været en rutsjebane. Men da jeg blev spurgt igen, var jeg ikke i tvivl, selv om situationen og livet ser anderledes ud, fortæller Maria Lucia.

Har forandret sig

Selv om det er den samme rolle, er det en anden Maria Lucia, der går på scenen.

- Hele mit væsen har ændret sig, fra før jeg blev mor, til efter jeg blev mor. Der sker noget helt på celleplan, synes jeg, og det er svært at forklare, siger Maria Lucia og giver det alligevel et forsøg:

- Det, jeg bringer til scenen nu, tror jeg helt klart, er en større jordforbindelse, end jeg nogensinde har haft. En større selvsikkerhed.

Med Per Fredy er der også kommet et nyt perspektiv, som kommer med på scenen.

- Jeg føler altid, jeg har hvilet og haft en styrke i det. Men der er kommet et helt andet fundament, som er så meget større og stærkere at stå på, fortæller hun.

- Jeg tror, det er, fordi det ikke er liv eller død for mig mere. Det var det før, fordi det var det, jeg gik op i. Det var min hobby, min levevej. Det var alt for mig.

Vandt stor pris

Maria Lucia har spillet i et hav af musicals. Som den første musicalskuespillerinde nogensinde modtog hun i 2008 scenekunstens mest prestigefyldte pris, en Reumert, som Årets Sanger.

Karrieren har også bragt hende på scenen til Oscar-uddelingen i 2020, hvor hun var med til at synge Frost-nummeret "Into the Unknown".

- For mig tror jeg også, at i og med at jeg har fået mit barn sådan relativt sent i mit liv, har det gjort, at jeg allerede følte, jeg havde gjort rigtig meget og cementeret mig selv, inden jeg gik ind i et nyt kapitel, siger hun.

- Jeg var virkelig, virkelig klar på, at der skulle ske noget nyt. Jeg tror også, at i kraft af jeg var så klar til, at det ikke skulle dreje sig om mig mere, at der kommer en ny vinkel, som gør det hele større. Så det er klart, at når jeg skal ind og portrættere en rolle, så har jeg et andet udgangspunkt, fordi det menneske, jeg er nu, er ikke det samme, som det var før.

"She Loves You" får verdenspremiere 25. marts 2022 i Tivolis Koncertsal og opføres efterfølgende i Musikhuset Aarhus fra den 29. april.

Powered by Labrador CMS