Rekord som 83-årig

Anthony Hopkins vinder Oscar for 'Bedste Mandlige Hovedrolle'. Dermed er han den ældste skuespiller nogensinde til at modtage den fornemme filmpris

Det kom som en overraskelse for mange, at prisen for ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’ gik til 83-årige Anthony Hopkins. Den ældre herre var ikke selv til stede til at modtage prisen ved prisuddelingen. Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Den 83-årige britiske skuespiller Anthony Hopkins er den ældste skuespiller nogensinde, der modtager en Oscar.

Tidligt mandag dansk tid modtog han prisen i kategorien ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’ for sin rolle som en demensramt mand i filmen ‘The Father’.

Den ældre herre var ikke selv til stede til at modtage prisen ved prisuddelingen, som normalt afholdes i Dolby Theatre, men som – grundet coronasituationen – i stedet blev afholdt på Union Station to måneder senere end sædvanligt.

Overraskelse for mange

Det var noget af en overraskelse, at det ikke var Chadwick Boseman, der var nomineret for sin rolle i filmen ‘Ma Rainey’s Black Bottom’, som vandt. Det havde mange ellers spået.

Chadwick Boseman døde af tarmkræft i august sidste år i en alder af kun 43 år.

Den afdøde skuespiller har modtaget flere priser i opløbet til nattens oscaruddeling.

Har vundet Oscar før

Anthony Hopkins’ karriere i film, tv og på de skrå brædder har varet i indtil videre seks årtier.

De fleste kender nok bedst skuespilleren for rollen som Hannibal Lecter, som han blandt andet har spillet i filmen ‘Ondskabens Øjne’ fra 1991. Også den modtog han en Oscar for i kategorien ‘Bedste Mandlige Hovedrolle’.

Vinderne af ‘Oscars 2021’ blev afgjort i en hemmelig afstemning blandt oscarakademiets cirka 9000 medlemmer.

Powered by Labrador CMS