Red Hot Chili Peppers: Vi er stadig i lære

Selv om bandet har eksisteret i årtier, så er hver dag en mulighed for at lære noget nyt.

Red Hot Chili Peppers har stadig meget at lære. Foto: Nils Meilvang/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Der er løbet meget vand gennem åen, siden Red Hot Chili Peppers først stormede frem på undergrundscenerne i Los Angeles i 80’erne.

Mere end tre årtier er gået, flere bandmedlemmer er udskiftet undervejs og musikken har også taget en drejning.

– Dengang, jeg stødte til bandet, var alting hårdt og hurtigt, og Anthony rappede meget, fortæller Chad Smith, der har været trommeslager i bandet siden 1988.

– Jeg synes, at Anthony har udviklet sig meget – det har hele bandet. Vi prøver at blive ved med at udfordre os selv og tænke fremad, siger han.

Kan stadig ramme hitlisterne

Han mener, at bandets evne til stadig at kunne ramme hitlisterne, som de for nylig har gjort det med nummeret “Dark Necessities” og at de stadig har lyst til at blive ved med at spille, har meget at gøre med den dynamik, der er i gruppen.

– Der er ikke som sådan en leder, der skriver alle sangene, det er en fælles bedrift. Og når man får lov at komme med kreative input, så hjælper det til, at det er spændende at være med i gruppen. Vi føler os stadig som elever, der er i lære, når det kommer til musikken, og vi arbejder stadig på at blive bedre. Men den passion, jeg har, er ikke formindsket med årene, tværtimod. Den bliver bare mere intens, siger Chad Smith.

At bandet er lykkedes med at holde fast i en fanbase i så mange år, mener Chad Smith skyldes, at gruppen fokuserer mere på at udvikle gode sange end på at fokusere på det, de var engang.

– Selv om folk elsker sangene fra “Blood Sugar Sex Magik” (album, der udkom i 1991, red.), så ville vi ikke kunne skrive de sange i dag. Vi er et helt andet sted. Det ville ikke være rigtigt, og man er nødt til at være ærlig overfor sig selv.

– Det vigtigste er, at man selv er glad for de sange, man skriver. Vi prøver at lade være med at tænke for meget over, hvad andre kommer til at tænke. Men vi vil gerne være et band, folk har en holdning til, om de så elsker os eller hader så, så er det bedre, end hvis de bare synes det, vi laver, er ligegyldigt, siger Chad Smith.

Red Hot Chili Peppers spiller den 16. november i Jyske Bank Boxen.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS