Raser over fængselsforhold

Sexmisbrugs-anklagede Ghislaine Maxwell's advokater er langt fra tilfreds med deres klients forhold i fængslet.

Udgivet Opdateret

Advokaterne for britiske Ghislaine Maxwell, der står under anklage for seksuel misbrug af flere mindreårige kvinder, er mildest talt ikke tilfredse med de forhold, deres klient bydes under sin fængsling i sagen.

Artiklen fortsætter under videoen

Ghislaine Maxwell, der havde relationer til nu afdøde og sexmisbrugs-dømte Jeffrey Epstein, er spæret inde i Metropolitan Detention Center fængslet i Brooklyn, New York. Her kan hun se frem til at skulle opholde sig frem til retssagen mod hende begynder næste år.

“Her lever hun under betingelser, der er mere restriktive end for personer, der er dømt for terrorisme og overlagt mord og som afsoner deres straf i FCI Florence ADMAX,” skriver advokat-teamet i et brev til den dommer, der har sagen.

FCI Florence ADMAX er et fængsel for USA’s farligste kriminelle. Det er beliggende i et øde og afsides område i Fremont Country, Colorado, og her tilbringer de indsatte stort set alle døgnets timer i deres celler.

I  Metropolitan Detention Center har Ghislane Maxwell, som de øvrige fanger i samme fængselsafsnit, været isoleret efter en af stedets vagter er blevet konstateret positiv for corona.

“Metropolitan Detention Center erkender, at man ikke er i stand til at placere Ghislane Maxwell blandt andre fanger af hensyn til hendes egen og fængslets sikkerhed. Men man undlader at forklare, hvorfor hun også er  frataget alle øvrige muligheder, der gives de andre indsatte,” skriver advokaterne i brevet.

Det fremgår ikke hvilke specifikke muligheder, der angiveligt er taget fra deres klient.

Ghislane Maxwell er anklaget for fire tilfælde af krænkelse og sexmisbrug af tre af Jeffrey Epsteins mindreårige ofre. Hun nægter sig skyldig i samtlige anklagepunkter.

Powered by Labrador CMS