Radiovært fyret fra DR

DR har fyret radioværten Mads Aagaard Danielsen, oplyser de i en pressemeddelelse.

Først blev han hjemsendt, nu er Mads Aagaard fyret. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Radioværten Mads Aagaard Danielsen har fået stukket en fyreseddel i hånden af sin hidtidige arbejdsgiver, Danmarks Radio. Det oplyser Ritzau

Det kommer efter, at Mads Aagaard Danielsen i en stor afslørende artikel fra Berlingske bliver navngivet som en, der ad flere omgange har udvist særdeles krænkende adfærd over for kvinder og kilder. Både fysisk, verbal og skriftlig.

Artiklen fortsætter under videoen

I første omgang tog DR konsekvensen og lukkede P1-programmet Shitstorm, som Aagaard var fast vært på.

Samtidig blev Mads Aagaard hjemsendt.

I pressemeddelelsen skriver DR, at der under Mads Aagaard Danielsens hjemsendelse har været en undersøgelse og en obligatorisk høringsperiode på to uger.

Den tidligere vært på programmet “Shitstorm” bliver fyret “på baggrund af manglende tillid til ham og hans varetagelse af opgaven som vært og programmedarbejder i DR”, skriver DR.

Desuden iværksætter DR en række initiativer for at undgå krænkelser i fremtiden.

Blandt andet vil eksterne rådgivere blive kaldt ind og “bidrage til initiativer med det formål”, hedder det i pressemeddelelsen. Et nyt adfærdskodeks er ligeledes sendt i høring hos alle husets medarbejdere.

Ubehagelig adfærd

Netop det, at Shitstorm i den grad var et program, der handlede om ubehagelig adfærd på nettet, er det særlige i sagen, fordi det ifølge Berlingskes afsløringer netop er, hvad Mads Aagaard blandt andet selv i høj grad har bedrevet.

Ved siden af nu hedengangne Shitstorm var Mads Aagaard vært på programmet “DM i hadbeskeder”, der i flere år er blevet sendt fra Folkemødet på Bornholm. De medvirkende har skulle dele de værste hadefulde kommentarer, de har modtaget, og så kåres en vinder.

Mads Aagaard Danielsen har ikke overfor Berlingske kommenteret de konkrete sager. I en SMS har han dog skrevet til mediet:

“Jeg må skamfuldt erkende, at mit forvoksede ego og mit infantile temperament har betydet, at jeg ikke har været i stand til at indse karakteren af mine handlinger, før de blev fremlagt for mig på en gang. Den næste tid vil jeg søge hjælp hos professionelle og mine nærmeste”.

Powered by Labrador CMS