Ordblind prinsesse læser højt fra særlig børnebog

Prinsesse Beatrice slår igen et slag for børn, der kæmper med læsevanskeligheder

Udgivet Opdateret

Britiske prinsesse Beatrice, der er datter af prins Andrew og Sarah Ferguson, har tidligere talt meget åbent om, hvordan hun som barn kæmpede med ordblindhed – eller dysleksi, som det hedder på fagsprog.

Ofte i forbindelse med opbakning til andre, der kæmper med samme problem.

Nu er hun på banen igen omkring netop børn og dysleksi.

Læser højt

Det sker ifølge Hello Magazine i forbindelse med Den Internationale Børnebogsdag, som løber af stablen den 2. april.

Denne dag læser prinsessen højt fra bogen ‘Xtraordinary People’ i en video. Det er en bog skrevet af Kate Griggs, der er grundlægger af organisationen Made By Dyslexia, som prinsessen er ambassadør for, og som arbejder til fordel for ordblinde børn.

Kæmpede i skolen

Bogen tilskynder børn til at finde og omfavne deres ‘Extraordinary styrker’, og netop det taler prinsessen om i sin introduktion til den lille video-happening.

“Hvad du måske ikke ved om mig er, at jeg er en ‘Made By Dyslexia’, som måtte kæmpe lidt af en kamp i skolen.

Men nu, takket være træning og masser af støtte, føler jeg mig heldig ved at være formet af dysleksi og kunne arbejde med nogle utrolige organisationer, der er der for at støtte dig på din rejse for at finde ud af, hvad dine superkræfter er.

Så i dag er jeg begejstret for at skulle læse op fra den fantastiske bog, der hedder Xtraordinary People,” siger hun opmuntrende.

Prinsesse Beatrice blev diagnosticeret som ordblind i en alder af syv år og modtog specialisthjælp og støtte under hele sin ungdomsuddannelse.

Powered by Labrador CMS