Nu reagerer hun på krænkelser

Krænkelser skal tages alvorligt, mener kronprinsessen

Udgivet Opdateret

Nu reagerer kronprinsesse Mary på de afsløringer om krænkelser på Herlufsholm Kostskole, som kommer for dagens lys i en ny TV 2-dokumentar.

Kronprinsessen har talt med Ekstra Bladet:

- Jeg har endnu ikke set udsendelsen, men det lyder meget voldsomt, og det skal tages alvorligt, siger hun til mediet. 

Marys søn, prins Christian, går på Herlufholm Kostskole, og snart starter hendes datter, prinsesse Isabella, også på skolen. 

Kronprinsessen har stået i spidsen for Mary Fonden siden 2007. Det er en fond, som kæmper mod mobning, krænkelser og udstødelse. 

"Voldsomme" og "chokerende"

Ifølge TV 2 kalder direktøren for Mary Fonden krænkelserne for "voldsomme" og "chokerende".

Normalt kommenterer Mary Fonden ikke på enkeltsager, skriver direktør Helle Østergaard i en mail til TV 2, men denne gang gør fonden altså en undtagelse.

- Det gør et stort indtryk at høre de her beretninger om mobning, vold og overgreb fra de unge, der medvirker i dokumentaren. Det er meget voldsomt og chokerende, og jeg føler virkelig med de unge mennesker, det er gået ud over, lyder det. 

Fire elever bortvist

Det kommer frem i TV 2-dokumentarten 'Herlufsholms Hemmeligheder', at skolen så sig nødsaget til at bortvise fire elever i 2021.

Eleverne blev bortvist, fordi de har optaget videoer af forskellige former for krænkelser, som de har deltaget aktivt i.

Mary har endnu ikke set TV 2-dokumentaren.
Mary har endnu ikke set TV 2-dokumentaren.
Powered by Labrador CMS