Nu kan du besøge Titanic på havets bund

Under 200 mennesker har set vraget med egne øjne

Titanic forliste på sin jomfrurejse fra Southampton i England til New York i USA. (Foto: Shutterstock)
Udgivet Opdateret

Da det blev bygget, troede man Titanic var usynkeligt. Efter det sank, var det umuligt at finde. Da det blev fundet, var det umuligt for dig og mig at komme ned at se det.

Men det er der nu sat en stopper for.

For et canadisk ubådsfirma har netop åbnet for tilmeldinger til en noget speciel rejse. Firmaet OceanGate tilbyder nemlig ni heldige “mission specialists” en tur ned i 3.800 meters dybe – til vraget.

En dyr ferie

Prisen? Det koster præcis det samme som en førsteklasses billet til Titanic kostede tilbage i 1912. 4350 dollar kostede den – justeret for inflation bliver det til den nette sum af 105.129 dollar – små 700.000 danske kroner.

Så får man til gengæld også lov at se et vrag, som under 300 mennesker har set med egne øjne siden det først blev opdaget i 1985 af en ekspedition ledet af den amerikanske ubådskaptajn Robert Bollard.

Inden det dybe dyk vil man skulle gennemgå en træning, der klargør en til livet inde i ubåden, der har en besætning på sammenlagt fem mand ad gangen. Man vil dykke i seks til otte timer – halvanden time ned, halvanden time op og så tre til fem timer til at udforske vraget af kæmpeskibet.

Turen vil sammenlagt vare 11 dage – den starter i Canada, hvor man bliver fløjet i helikopter ud til et skib, der befinder sig over Titanic. Derfra går turen ned med ubåd.

Og man skal være hurtigt ude, hvis man har 700.000 kroner til at brænde i lommen – fire ud af de seks ture til vraget, der er planlagt i 2019, er nemlig allerede udsolgt.

Powered by Labrador CMS