Millioner af briter fulgte prins Philip til graven

Mens der blot var 30 personer til stede da prins Philip lørdag blev stedt til hvile, så millioner via TV og online-streaming

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Corona-pandemien satte et seriøst aftryk på begivenhederne da prins Philip, hertugen af Edinburgh, lørdag den 17. april blev stedt til hvile i St. Georges Chapel på Windsor Castle i London.

Kun den nærmeste familie og enkelte, specielt invitere, i alt 30 personer, var fysisk på plads ved den sørgelige begivenhed. Til gengæld så millioner af briter med via TV skærmene.

Det skriver blandt andet BBC, der bruger de officielle seertal fra ‘Broadcasters Audience Research Board’, der er den organisation, som udarbejder publikumsmålinger og tv-ratings i Storbritannien, som kilde.

13,6 millioner TV-seere

BBC havde selv 11 millioner seere mens 2,1 millioner fulgte begivenheden på ITV og 450.000 så med via Sky. Det giver et samlet TV-seertal på 13,6 millioner.

Dertil fulgte mange med via live-streaming på forskellige YouTube-kanaler og tallene herfra er ikke medregnet i seertallene.

For eksempel havde BBC’s egen live-stream globalt 7,5 millioner visninger.

Langt op til Diana

Begravelsen blev også sendt via den royale families egen YouTube-kanal, men herfra findes der ikke tilgængelige tal. Ifølge BBC lå kanalen denne lørdag som nummer tre på YouTubes verdensomspændende hitliste.

Mens tallene viser, at flere fulgte prins Philips begravelse end det var tilfældet da dronning Elizabeths mor, ‘Dronninge Moderen’, blev stedt til hvile i 2002. Dengang var der ifølge Royal Central lidt flere end 10 millioner, der så med.

Til gengæld er der et godt stykke op til seertallene ved prinsesse Dianas begravelse den 6. september 1997. Her var der svimlende 31 millioner briter, der havde tunet ind på begivenheden.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS