Midt i modvind: Prins Andrew kan modtage hæder

Prins Andrew har været i modvind længe. Nu kan han modtage en hæder.

Udgivet Opdateret

Det er vist ikke gået ret manges næse forbi, at den britiske prins Andrew har befundet sig i en form for mediestorm den seneste tid. Det hænger sammen med prinsens relation til milliardæren Jeffrey Epstein, der er mistænkt for at have stået bag rufferi af mindreårige, samt overgreb på unge piger.

Men nu er den britiske prins måske på vej mod en hæder. Det skriver People.

Artiklen fortsætter efter videoen

Prins nomineret

Torsdag blev det afsløret, at prins Andrew i slutningen af juli kan stå som sejrherre af en tv-pris.

Det kom frem, at det meget omtalte interview, der af nogen blev kaldt et katastrofeinterview, som prinsen deltog i på BBC Newsnight, er blevet nomineret til en BAFTA-pris. Nomineringen er i kategorien bedste nyhedsdækning.

Interviewet blev ledt af den erfarne Emily Maitlis, der udspurgte prinsen om sit venskab med Jeffrey Epstein, ligesom de også kom ind på nogle af de anklager, prinsen har modtaget i forbindelse med sagen.

Den 31. juli 2020 vil det blive afgjort, om det er BBC Newsnight-interviewet, der vinder i kategorien.

Akavet for familien

BAFTA står både bag en prisuddeling for film – som formentlig er bedst kendt – men også én for tv-programmer.

Førstnævnte er en langvarig royal tradition. For i mange år har et prominent medlem af den britiske kongefamilie ageret præsident for BAFTA. Siden februar 2010 er det prins Andrews nevø prins William, der har taget tjansen.

Normalt har både prins William og hertuginde Kate også deltaget i prisuddelingen. Det har dog for det meste været den, der var dedikeret til film. Det betyder formentlig også, at prins William ikke kommer til at opleve at se sin onkel være nomineret.

Et blakket ry

Sagen om prins Andrew har fyldt meget for den britiske familie – og prins Andrews interview kom til at markere noget særligt markant i den royale familie.

Det var nemlig efter interviewet kom frem, at prins Andrew valgte at trække sig fra sine royale pligter.

På daværende tidspunkt forklarede han, at den sag, han nu var blevet en del af, overskyggede de pligter, som den britiske royale familie ellers udførte.

Den officielle udmelding bød ikke på en bagkant for, hvornår prinsen kunne vende tilbage til sine pligter. Der er siden blevet spekuleret i, om den royale familie overhovedet ønsker eller ser det muligt, at prins Andrew vender tilbage.

Powered by Labrador CMS