Megastjerne sælger sine rettigheder

Flere af de helt store kunstnere har tidligere solgt rettighederne til deres musik. Nu følger Shakira efter

Udgivet Opdateret

Nu har også den Colombianske superstjerne, sangeren Shakira, valgt at sælge rettighederne til sine sange. Dermed slutter hun sig til navne som blandt andet Neil Young, Barry Manilow, Nile Rodgers, Blondie og Fleetwood Mac’s Lindsey Buckingham.

Artiklen fortsætter under videoen

Køberen er The Hipgnosis Song Fund og der er tale om samtlige de 145 sange, kunstneren står bag. Således også megahits som ‘Hips Don’t Lie’, ‘Whenever, Wherever’ og ‘She Wolf’.

Det fremgår ikke, hvad The Hipgnosis Song Fund har givet for rettighederne, men ifølge BBC betaler selskabet normalt et beløn svarende til 15 års royalties, for den slags aftaler.

Dermed må der være tale om en ganske net sum. Shakira har siden hun udgav sit første album som bare 13-årig solgt mere end 80 millioner albums og er dermed verdens bedst sælgende latin-kunstner.

Hun har gennem sin karriere vundet hele tre Grammy Awards og dertil 12 Latin Grammy Awards, ligesom hun er den ene af blot tre kvindelige kunstnere, der har to videoer med flere end to milliarder visninger på You Tube. Ydermere har hendes seneste single, ‘Girl Like Me, skabt sin egen, helt nye dansestil via Tik Tok.

Økonomisk sikkerhed er en åbenlys grund til at sælge sine rettigheder. For dermed modtager sælgeren sine royalties for en lang årrække som et engangsbeløb i stedet for, at pengene løbende kommer ind.

BBC nævner dog også, at netop Shakira kan have endnu en god grund til at disponere, som hun har gjort. Hun er for nylig blevet præsenteret for en skatteregning på ikke mindre end 14,5 millioner Euro, skriver mediet.

Det svarer til i omegnen af 108 millioner danske kroner.

Powered by Labrador CMS