Medier: Muhammad Ali er få timer fra døden

Ifølge en kilde tæt på familien til den legendariske bokser Muhammad Ali er det et “spørgsmål om timer”, før Ali dør. Foto: YURI GRIPAS/Scanpix (Arkivfoto)
Ifølge en kilde tæt på familien til den legendariske bokser Muhammad Ali er det et “spørgsmål om timer”, før Ali dør. Foto: YURI GRIPAS/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Et af verdens største sportsnavne nogensinde kæmper ifølge kilder tæt på familien for sit liv.

Ifølge en kilde tæt på familien til den legendariske bokser Muhammad Ali er det et “spørgsmål om timer”, før Ali dør. Det skriver flere store medier verden over – blandt andet nyhedsbureauet Reuters.

Kilden siger, at han har talt med Alis kone, Lonnie.

– Det kan være mere end et par timer, men ikke meget mere. Begravelsen er allerede ved at blive arrangeret, siger kilden ifølge Reuters.

Muhammad Ali blev torsdag indlagt med respiratoriske problemer, som også bredt kaldes for vejrtrækningsproblemer. Muhammad Ali har været indlagt på hospital en del gange de senere år. Den tidligere verdensmester har i mange år lidt af sygdommen parkinsons.

Bokseren, der blev døbt Cassius Clay, men skiftede navn til Muhammad Ali, da han blev optaget i den muslimske forening Nation of Islam, var verdensmester i sværvægt tre gange, og han stoppede sin boksekarriere i 1981.

Største bokser nogensinde

Muhammad Ali er af mange iagttagere betegnet som den største bokser nogensinde.

Han har været hovedpersonen i flere af historiens største boksekampe, hvor den rapkæftede og elegante bokser aldrig satte sit lys under en skæppe.

– Jeg er den største. Jeg er det største væsen, der nogensinde har levet. Jeg har ikke så meget som en skramme i mit ansigt, og jeg tog fusen på Sonny Liston. Og jeg er kun 22 år gammel, sagde den unge Ali efter en storkamp mod verdensmester Sonny Liston.

Nægtede at aftjene værnepligt

Også uden for bokseringen slog Ali fra sig. Midt i sin storhedstid nægtede bokseren at aftjene værnepligt i Vietnam.

– Jeg skal ikke i krig for magtfulde USA og skyde fattige mennesker til døde i mudderet. Vietcong er ikke min fjende. De har aldrig kaldt mig nigger. Tag mig til fængslet i stedet, sagde Ali dengang.

Det kostede ham tre år væk fra boksningen.

Efter den lange pause tabte han til Joe Frazier og Ken Norton, og de færreste troede derfor, at Ali ville have en jordisk chance mod den frygtindgydende George Foreman, som brutalt havde jævnet både Norton og Frazier med jorden inden for to omgange.

Men i “The Rumble in the Jungle”, af mange anerkendt som boksehistoriens største kamp nogensinde, overraskede Ali stort, da han slog den udmattede Foreman ud i ottende omgang og genvandt VM-titlen i sværvægt i en alder af 32 år.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS