Margrethe bakker op om Ukraine

Dronning Margrethe og flere ministre er tirsdag til stede ved "ukrainsk aften" på Det Kongelige Teater

Udgivet Opdateret

Det Kongelige Teater i København er tirsdag og onsdag vært for "ukrainsk aften", der har til formål at støtte krigens ofre i Ukraine.

Dronning Margrethe, statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) vil være til stede ved det første arrangement, der begyndte tirsdag klokken 20.

Ypperligt

Forestillingerne byder på "den ypperste ukrainske scenekunst", skriver Det Kongelige Teater på sin hjemmeside.

Dronning Margrethe overværer tirsdag 'ukrainsk aften' i Det Kongelige Teater. Det er hendes andet officielle arrangement siden rygoperationen i februar.
Dronning Margrethe overværer tirsdag "ukrainsk aften" i Det Kongelige Teater. Det er hendes andet officielle arrangement siden rygoperationen i februar.

På Gl. Scene vil den ukrainske eksilballet, United Ukrainian Ballet, optræde med "Step Lightly" af koreografen Paul Lightfoot og Sol Lèon samt "Wartime Elegy", der blev skabt i krigens første dage.

Se hvad de ofrer

Desuden kan gæsterne opleve børne-danseensemblet Viskogo, der har optrådt i over 60 lande, samt musik fra det Statspræsidentielle Ukrainske Symfoniorkester.

Ifølge det officielle program vil gæsterne "komme og kæmpe med kunstnerne, og se hvad ukrainerne ofrer deres liv for også at bevare".

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) er blandt deltagerne ved 'ukarinsk aften'. Også statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) er til stede ved arrangementet.
Erhvervsminister Morten Bødskov (S) er blandt deltagerne ved "ukarinsk aften". Også statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) er til stede ved arrangementet.

Den danske advokat Philip Maury har sammen med Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, stået for at stable støttearrangementet på benene.

- I krigens uhyggelige skygge er det ofte let at overse kunstens styrke, siger Philip Maury ifølge Advokatsamfundet:

- Derfor tager vi dette skridt for at vise, at til trods for, at Rusland raner kulturelle effekter og begår gravrøverier, så kæmper ukrainsk kultur stadig og indædt fra dets eksil.

Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinik, ankommer til 'ukrainsk aften' på Det Kongelige Teater i København.
Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinik, ankommer til "ukrainsk aften" på Det Kongelige Teater i København.

Indtægterne fra arrangementet går ubeskåret til Olena Zelenskas humanitære fond, der støtter børn i Ukraine. Olena Zelenska er gift med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Det andet arrangement

For omkring to uger siden overværede dronningen Håndværkerforeningen Københavns medaljeoverrækkelse.

Powered by Labrador CMS