Linda P rørt efter ny satsning

Det var rørende for Linda P at være komiker-coach for fem børn, der kæmper med ensomhed, mobning og usikkerhed - alt sammen noget, hun selv har været udsat for

Udgivet Opdateret

Igennem en del år har komikeren Linda P modtaget mange betroede beskeder på de sociale medier fra børn og unge, der har det svært.

Det fik hende en dag til at tænke, hvordan hun kunne nå ud til endnu flere, og sådan startede idéen til programmet "Linda P og stjerneskuddene", som netop nu kan ses på TV 2.

Hjælper udsatte børn

Her har Linda P udvalgt fem børn, der alle kæmper med ensomhed, usikkerhed og mobning. 

Sammen skaber hun et fællesskab med børnene, som til sidst skal stå over for et stort publikum i selveste Glassalen i Tivoli med et comedyshow.

- Standup er mit fag, og for mig er jokes fede at forsvinde ind i. Jeg vil gerne vise, at standup kan være en vej, og at ens historie kan bruges til en fordel, siger Linda P.

Befrielse at bruge humor

- For mig har det været en befrielse at bruge humoren. Det ved jeg godt, at det ikke er for alle. Men jeg ville gerne vise ungerne, at det kan være en vej.

Linda P har været i samme situation, som hendes fem udvalgte stjerneskud kæmper i nu.

Hun har selv vågnet hver morgen med ondt i maven og gru for, hvad hun ville blive udsat for. Linda P blev udsat for grov mobning i sin skolegang.

Brat fortid i hjemmet

Der var også utrygt hjemme hos hendes far. Han drak - med Linda P's ord - som et hul i jorden.

- Min historie er bagage nu, og jeg har fået det bearbejdet. Hvis jeg stadig stod midt i det, ville jeg ikke kunne lave det her program, understreger Linda P.

- Jeg var meget obs på at passe godt på dem. Det var jeg meget insisterende på. Men jeg er ikke psykolog eller troldmand. Jeg er bare mig. Og så længe jeg er ægte, så tror jeg, at det nok skal gå det hele. Men jeg lyver, hvis jeg siger, jeg bare kunne ryste det af mig, lige så snart klokken var 16.

Kulminerer i Glassalen i Tivoli

Hun gav børnene en række udfordringer, og hver gang de overvandt endnu en, gav det følelsen af skulderklap og anerkendelse - noget, som der har været langt mellem for dem førhen.

Selv om programmet kulminerer i Glassalen i Tivoli, handler det om noget helt andet bag scenen.

Det handler om at give dem et fællesskab og en følelse af, at de kan, hvad de vil, og at der er plads til dem.

Linda P bruger i dag sin egen bagage til at hjælpe andre i den situation, hun selv stod i som barn og ung. (Arkivfoto).
Linda P bruger i dag sin egen bagage til at hjælpe andre i den situation, hun selv stod i som barn og ung. (Arkivfoto).

Skal forstå budskabet

- De skal vide, at de er gode, præcis som de er. Men det kan godt være svært. For hvis du hele tiden får at vide, at du er grim eller fed, så kan man til sidst selv begynde at tro på det, siger Linda P.

- Derfor har det været fuldstændig overvældende, hvor meget kærlighed folk har sendt børnenes vej efter det første program.

"Linda P og stjerneskuddene" kan ses på TV 2 hver tirsdag.

Powered by Labrador CMS