Legendarisk rockband sagsøger tøjmærke

Rockgiganterne fra det enorme 90'er-band Nirvana har lagt sag an mod modefirmaet Marc Jacobs.

Kurt Cobain skød sig selv i 1994. På daværende tidspunkt var Nirvana tæt på at være verdens største band. KLIK FOR MERE. (Foto: Scanpix)
Kurt Cobain skød sig selv i 1994. På daværende tidspunkt var Nirvana tæt på at være verdens største band. KLIK FOR MERE. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Har du haft hang til skovmandsskjorter og fedtet hår – så har du helt sikkert også ejet den legendariske Nirvana t-shirt med den karakteristiske gule smiley på.

Har du derimod hang til dyrt designertøj, så er der en chance for, at du nu ejer en t-shirt med næsten selvsamme smiley på.

Modefirmaet Marc Jacobs har nemlig i deres nye kollektion “Bootleg Redux Grunge” inkluderet en t-shirt, der ligner det legendariske grunge-bands ikoniske t-shirt på en prik.

Det skriver blandt andet modemagasinet The Fashion Law:

The Smiley Face, som ansigtet kaldes, blev ifølge Nirvana opfundet af den afdøde forsanger tilbage i 1991, og ifølge Nirvana har de både copyright på logoet, og brugt det kontinuerligt siden da.

Bandet – der i søgsmålet består af trommeslager Dave Grohl, bassist Krist Novoselic og boet “Cobain Estate”, der styres af Kurt Cobains ekskone Courtney Love – anfører i deres søgsmål, at logoet naturligt nok får forbrugerne til at tænke, at Nirvana har sagt god for brugen:

– En stor del af forbrugerne vil gå ud fra, at alt der bærer logoet er enten godkendt eller forbundet med Nirvana, skriver de.

Vil du nå at sikre dig t-shirten, så koster den den nette sum af 115 dollars – eller 750 kroner.

Powered by Labrador CMS