Legendarisk band genopstår: -Vi vil bruge det til noget mere

Flemming Bamse Jørgensens enke har givet de resterende medlemmer af Bamses Venner lov til at bruge navnet igen.

Udgivet Opdateret

Tilskuerne til lørdagens Dansktop Prisen 2017 i Boxen i Herning blev vidner til noget særdeles skelsættende. For ind på scenen trådte under showet nemlig et af de virkelig legendariske orkestre i dansk musikhistorie. Bamses Venner – og denne gang under vanligt navn.

Siden frontmand Flemming “Bamse” Jørgensens død nytårsnat i 2011 har bandet ellers ikke eksisteret, men har ernæret sig i en konstellation med Stig Rossen i front og under det passende navn Stig og Vennerne. Årsagen skal findes i, at “Bamses” enke Käte Jørgensen overtog rettigheden til navnet, da hendes mand døde. Men nu har hun givet de resterende venner lov til igen at bruge det velkendte navn.

Det fortæller Peter Bødker fra Bamses Venner til Kendte.dk.

– Vi vil gerne bruge det til noget mere. Stig Rossen har ofte travlt med andet end musik, men “folk” vil stadig gerne høre os og være med til den klassiske “bamsefest”, som de kender, fortæller han.

En klassisk “Bamsefest” indeholder som regel nogle af gruppens mest kendte numre som Vimmersvej, “I En Lille Båd Der Gynger og Hvorfor Går Louise Til Bal.

Ingen fast sanger

Sikkert er det, at ingen kan erstatte den karismatiske aarhusianer Flemming Jørgensen som frontmand for Bamses Venner, og det vil ikke en gang blive forsøgt. Peter Bødker fortæller, at der altså ikke er en ny forsanger til orkestret, men de resterende medlemmer – foruden Bødker er det Anders Lampe og Frank Thøgersen – har talt om, at det kan være med skiftende sangere. Et af de navne, der er på listen er Kim Schwartz.

Han optrådte med det “nye” Bamses Venner ved Dansktop Prisen lørdag, hvor de fire sammen fremførte nummeret En Engel Som Dig. Sangen har Schwartz skrevet på opfordring af “Bamse”, men sangeren nåede aldrig at få eller høre sangen, da han døde kort efter, den var færdig.

Bamses Venner eksisterede oprindelig fra 1973 til forsangerens død i 2011. I 1980 vandt gruppen sågar Dansk Melodi Grand Prix med sangen Tænker Altid På Dig.

Nære venner

Den nyligt opståede mulighed for igen at kalde sig Bamses Venner betyder ifølge Peter Bødker meget for de tilbageværende medlemmer. Der er så meget historie i lige dét navn, siger han til Kendte.dk.

– Det er rigtig dejligt, vi har fået lov at bruge navnet igen. Navnet klinger bare af fest og glade tider.

Lørdagens optræden var en stor hyldest til en af de største sangere, der har været på den danske festmusik-scene, og det satte da også nogle følelser i gang, erkender Peter Bødker.

– Ud over at have spillet musik sammen, var – og er – vi jo også nære venner alle sammen. Det er klart, vi sendte ham en masse kærlige tanker under lige netop den optræden, siger han.

For nuværende er der ikke nogle koncerter i støbeskeen med Bamses Venner, men mon ikke det kommer – nu er muligheden der i hvert fald.

Flemming “Bamse” Jørgensen blev 63 år gammel og døde i sit hjem i Egå ved Aarhus.

Powered by Labrador CMS