Kronprinsparrets fond støtter dette

FødevareBanken har netop modtaget tilsagn om støtte fra Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond.

Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond støtter FødevareBanken med 200.000 kroner. Foto: Henning Bagger/Scanpix (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Kronprinsparrets Fond har besluttet at støtte FødevareBankens arbejde med 200.000 kroner, skriver FødevareBanken i en pressemeddelelse.

Pengene skal gå til et konkret projekt, der fokuserer på at skaffe flere modtagesteder i det sønderjyske område, således at flere socialt udsatte børn, unge og voksne kan få mad fra FødevareBanken.

– Vi er meget taknemmelige for pengene og ser det som en stor anerkendelse af vores arbejde. Stort, varmt tak til kronprinsparret, siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.

Formidler madoverskud

FødevareBanken er en non-profit NGO, der formidler madoverskud fra fødevareindustrien til organisationer, der arbejder med socialt udsatte.

FødevareBankens modtagere er bl.a. kollegier for unge mødre og deres børn, væresteder, herberger, børnehjem og andre steder for de mest udsatte i vores samfund.

– De ca. 150 frivillige flytter hver dag i vores kølebiler ca. 3 tons overskudsmad eller hvad der svarer til ca. 6.200 måltider dagligt. Det er mad, der ikke er blevet for gammelt, men som alligevel ville være blevet smidt ud, hvis ikke vi hentede det. Det kan være på grund af beskadiget emballage, forkerte etiketter, overproduktion eller lignende. FødevareBanken er altså både med til at afhjælpe et madspildsproblem for virksomheder samt et socialt problem for de mennesker, der mangler mad, forklarer Karen-Inger Thorsen.

– Pengene fra Kronprinsparret vil være med til at støtte vores opsøgende arbejde med at finde skoler og væresteder, der vil modtage mad, støtte til at rekruttere, fastholde og opkvalificere frivillige samt opsøgende arbejde med at finde fødevaredonorer i det sønderjyske område, siger Karen-Inger Thorsen.

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark.

– På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre, slutter Karen-Inger Thorsen.

Powered by Labrador CMS