Kongen brød alle traditioner: Dybt personligt minde afslører livslang passion

Kong Frederik den 9. var sin egen. Derfor brød han også en årelang tradition i kongehuset.

Kronprins Frederik på skødet af sin mor, tronfølger prinsesse Margrethe og hans morfar kong Frederik den niende ses ved siden af. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

I det danske kongehus er der få konger, som decideret er blevet beskrevet som værende anderledes. Men med ‘Sømandskongen’ Frederik den 9., der kan man godt tillade sig det.

Kongen brød nemlig en lang tradition, da han valgt at blive uddannet i Søværnet frem for i Hæren, som det ellers havde været tradition længe. Ja, kong Frederik den 9. endte faktisk med at blive den første konge, der kunne føre et skib siden Christian den 4..

Men den store interesse var ikke kun for skibe på havet, men det var også for modeller af skibe. Kongen samlede på skibsmodeller fra hele verden – og nu har det danske kongehus offentliggjort et billede fra gemmerne, hvor man ser et par af de skibsmodeller, som tilhørte den tidligere konge.


Det drejer sig om en tremastet skonnert med sejl, som kongehuset selv spekulerer i måske forestiller Christopher Columbus’ skib ‘Santa Maria’. Men det andet skib er et asiatisk rød- og grønmalet skib med et enkelt sejl.

Powered by Labrador CMS