Kendte danskere taler ud om deres forhold til kokain

Man må bare håbe, at de er klar over de konsekvenser, der kan være ved sådan et misbrug.

Udgivet Opdateret

Husker du de kendte danskere på coke, der de seneste år har været på forsiderne af diverse danske medier? Newsbreak.dk har samlet historier ind om kendte danskere på coke, og dem kan du møde i galleriet til denne artikel.

Ønsker du at vide mere om coke, eller kokain, som det ret beset bør kaldes, kan vi fortælle, at Videnskab.dk har talt med Claus Juul Løland, lektor og ph.d fra Institut for Neurovidenskab og Farmakologi ved Københavns Universitet, om kokain.

Fører til alverdens ulykker

Han fortæller, at kokainmisbrug kan føre til alverdens ulykker, herunder underernæring, skizofrene tendenser samt forfølgelsesvanvid. Blandt de mere håndgribelige konsekvenser er der den, at de små glæder i livet holder op med at være glæder.

Hvor de fleste af os kan glæde sig over et stykke chokolade eller sex, vil en kokainmisbruger være kold over for den slags.

– Når man dyrker sex, bliver belønningscentret i hjernen stimuleret. Det udløser en masse dopamin, som føles dejligt for hjernen. Hvis man i forvejen har et højt niveau af dopamin i hjernen på grund af kokain, kan det have den effekt, at man ikke synes, at sex er fantastisk længere. I starten vil man kunne tage en smule kokain og så stadigvæk få noget ud af sex. Men hvis misbrugeren ikke tager kokain, vil personen ikke få særlig meget ud af sex, og derfor bliver kokain et nødvendigt onde, har Claus Juul Løland fortalt, ifølge Videnskab.dk.

Behandlingsformer

Ifølge hjemmesiden Unge og Rusmidler, der drives af Københavns Kommune, kan man læse, at psykiatriske afdelinger på danske sygehuse kan behandle de bivirkinger, der følger med et kokainmisbrug, og at en misbruger, om det så er kendte danskere på coke eller en tilfældig borger, herefter skal arbejde med at forebygge tilbagefald, så man ikke ender med at tage kokain igen.

Kilder: 

Ekstra BladetBerlingskeBT – Se og HørFemina –  Avisen.dkEkstra BladetBTBT

Powered by Labrador CMS