Kendt tryllekunstner efterlyser en helt særlig hjælp

Den danske tryllekunstner Jesper Grønkjær er en berejst eventyrer - og nu kan du være med til at beslutte, hvor hans næste trylle-eventyr skal gå til.

Udgivet Opdateret

På dansk grund kendes tryllekunstneren Jesper Grønkjær for sine omkring 250 årlige shows, der bringer den erfarne optrædende rundt i hele landet hvert år.

Men han er ikke blot en af Danmarks mest erfarne og benyttede tryllekunstnere – der som en af de få rent faktisk kan leve af det – han er også ualmindeligt berejst. Så meget, at han er med i Eventyrernes Klub.

Og kombinationen af trylleri og eventyr fungerer rigtigt godt for tryllekunstneren, der på sine ekspeditioner ud i verden formår at fremvise trylleriet som et universelt sprog, fortæller Jesper Grønkjær til Kendte.dk:

– Den overordnede ting er, at når jeg står i Mellemøsten, så taler folk arabisk, i Himalaya taler de tibetansk og i Afrika swahili – men jeg bilder mig selv ind, at vi taler smilet sammen, når jeg tryller, siger Jesper Grønkjær.

Fra massemordere til oliesheiker

Jesper Grønkjær har rejst vidt og bredt med sit trylleri. Fra verdens tag i Himalaya-bjergene til sejlture på tømmerflåde af Amazonas’ mange vidtforgrenede floder – og et møde med Latinamerikas værste kvindelige massemorder, ”hundjævelen”, der har 400 menneskeliv på samvittigheden.

Alle destinationerne har det til fælles, at tryllekunstneren søger at møde verden med et smil fremfor skepsis. Så er det lige meget, om det sker hos kannibaler på Papua Ny Guinea eller rige oliesheiker i Oman:

– Det er rundt i hele verden, man får de mest fantastiske reaktioner – det er ret vildt, at det fungerer på tværs af ikke blot landegrænser, men også på tværs af hudfarve, religion og social status, lyder det fra Jesper Grønkjær.

Og på trods af, at møder med kannibaler og massemordere måske kan afskrække de fleste, så mener Jesper Grønkjær faktisk ikke, at han søger faren. Snarere tværtimod lyder det fra tryllekunstneren, der beskriver sig selv som nærmest det modsatte af modig.

Han har dog heller ikke opfattet sine oplevelser som farlige – måske bortset fra sidste år, hvor Jesper Grønkjær besøgte det hermetisk lukkede Nordkorea:

– Der kan godt være et strejf af noget farligt, men det har jeg aldrig opsøgt. I Nordkorea kom det dog tæt på, med alle de restriktioner og regler, der var – den sidste, min rejseagent havde fået ind i landet før mig, var Otto Warmbier (amerikansk turist, der omkom efter at have siddet i nordkoreansk fængsel, red.), siger Jesper Grønkjær til Kendte.dk.

Turen går til…

Det store spørgsmål er så, hvor så berejst en eventyrer som Jesper Grønkjær skal hen næste gang – og til at finde ud af det, skal han bruge hjælp fra du og jeg.

Han har nemlig bedt offentligheden om hjælp til at bestemme hans næste destination, når han til januar endnu en gang drager ud i verden med sin tryllekuffert.

Og det bunder i en barnlig fascination, siger Jesper Grønkjær:

– Grunden til det er, at da jeg var barn havde jeg en fascination af verden – når man stod med en globus og pegede på et tilfældigt sted og tænkte “der skal jeg hen” – nu gør jeg det så med Facebook i stedet for en globus, siger han.

Jesper Grønkjær har dog et par ‘krav’ – der skal være noget at opleve, og der skal helst ikke være koldt.

Det skyldes dog ikke at tryllekunstneren – der blandt har optrådt flere gange på Grønland – er kuldskær, men at det bare fungerer bedre, siger han:

– Det giver bare mere, hvis folk ikke fryser. Både fordi de ikke skal skynde sig videre, men også fordi man bliver mere lukket, når man står og skutter sig, siger Jesper Grønkjær.

Powered by Labrador CMS