Journalist vil opklare mysterie fra Tiger King

TV-serien gav flere ubesvarede spørgsmål.

Joseph “Joe Exotic” Maldonado-Passage blev kendt over hele verden, efter at Tiger King havde haft premiere. Foto: AFP Foto/Netflix/Scanpix
Udgivet Opdateret

Der er en god chance for, at navnet Joe Exotic siger dig noget. Joe Exotic, eller Joseph Allen Maldonado-Passage, som han også hedder, er hovedpersonen i Netflix-dokumentarserien “Tiger King,” der lod seerne komme meget tæt på livet i en verden, hvor voksne mennesker går rigtig, rigtig meget op i store katte, store som tigre vel at mærke.

TV-seriens primære fokus var Joe Exotic og hans virksomhed “Greater Wynnewood Exotic Animal Park,” en dyrepark hvor gæsterne kunne komme ganske tæt på blandt andet hovedpersonens samling af tigre, men Joe Exotic var ikke seriens eneste fokus.

Gennem serien kom seerne også tæt på Carole Baskin, der også ejer en dyrepark, og som Joe Exotic har haft et horn i siden på i rigtig, rigtig mange år.

Mens Tiger King først og fremmest handlede om store katte og deres leveforhold blev der også brugt tid og energi på at fortælle historien om Carole Baskins liv, herunder den del af hendes liv, hvor hendes ægtemand, Don Lewis, forsvandt sporløst for aldrig siden at blive fundet.

Mens Joe Exotic i tv-serien igen og igen fastholder, at Carole Baskin slet og ret myrdede Don Lewis, har Baskin selv nægtet at have nogen rolle i mandens forsvinden.

Hvad skete der?

Don Lewis forsvandt i 1997, og amerikansk politi efterforsker den dag i dag sagen, og det er de ikke ene om. USA Today skriver, at journalisten Jerry Mitchell har sat sig for at finde ud af, hvad der skete med Don Lewis. Jerry Mitchell har brugt en stor del af sin karriere på at undersøge uopklarede sager, og da han rent privat satte sig ned for at se Tiger King på Netflix, blev han hurtigt interesseret i at finde ud af, hvad der skete med Carole Baskins mand.

– Jeg ved ikke, om jeg kan opklare det, men jeg vil gøre et forsøg, siger Jerry Mitchell til USA Today.

Det er i den forbindelse værd at bemærke, at Jerry Mitchell langt fra er den eneste, der prøver at finde ud af, hvad der skete med Don Lewis.

Faktisk fik tv-serien så meget opmærksomhed, at politiet i Florida officielt genåbnede sagen, og i løbet af et par døgn modtog politiet en række tips fra borgere, der mente at kunne hjælpe med opklaringen.

Sideløbende med den officielle efterforskning har Jerry Mitchell altså også kastet sig over sagen. I den forbindelse har han blandt andet været i kontakt med flere af Joe Lewis’s efterladte.

– Jeg ved ikke, om jeg kan hjælpe. Men du finder hurtigt ud af, at de mennesker her er lykkelige, når retfærdigheden sker fyldest, siger Jerry Mitchell til USA Today.

Joe Exotic er i øvrigt ved at afsone en fængselsdom på 22 år. Han blev blandt andet dømt for at forsøge at få Carole Baskin myrdet af en lejemorder.

Powered by Labrador CMS