Jim Lyngvild i chok: Hundene løb væk

Søndag fik Jim Lyngvild sig et kæmpe chok. Hans to Grand Danois hunde var løbet væk, og de kunne ikke finde dem.

Udgivet Opdateret

Søndag aften var der uro hjemme hos Jim Lyngvild. Han og manden Morten kunne konstatere, at deres to Grand Danois Balder og Eik var forsvundet.

I flere timer forsøgte de at råbe de to hunde op, dog uden held.

Men ved halv et-tiden kunne Jim Lyngvild ånde lettet op. Både Balder og Eik var kommet tilbage til hjemmet.

Hunde forsvandt

Multitalentet Jim Lyngvild har haft en urolig nat. Så urolig, at det har sat sig på stemmebåndet dagen efter.

– Jeg kan næsten ikke snakke i dag, fordi vi brugte 3,5 time på at råbe på hundene i går, siger Jim Lyngvild til Kendte.dk.

Det lidt rustne stemmebånd skyldes nemlig, at hans to Grand Danois hunde forsvandt i løbet af søndagen efter, de var ude og lege i den omkringliggende natur ved Jim Lyngvilds hjem.

På eventyr

Det er svært for Jim Lyngvild at fastsætte, hvad der egentlig gjorde, at de to hunde pludselig forsvandt, men han har en idé om, at den mindste hund – som kun er knap et år – ville på eventyr.

Artiklen fortsætter efter videoen.

– Jeg ved ikke, hvad der lige har gjort det, men måske har den lille duftet et eller andet, som han ville undersøge. Grand Danois vil altid være i nærheden af deres ejer, siger han.

Han fortæller, at han var nervøs for, om hundene måske var blevet ramt af en bil eller sad fast i en mose, de ikke kunne komme op af.

Aldrig sket før

Jim Lyngvild fortæller også, at hundene aldrig har gået langt væk fra huset, derfor tror han også, at de har haft problemer med at finde vejen hjem.

– De har ikke kunne finde hjem, fordi de aldrig er så langt væk fra huset. Vi var jo 2-3 kilometer rundt, siger han.

Han fortæller også, at han og manden Morten på skift også hoppede ind i bilen og kørte ud for at se, om de kunne finde hundene.

Kom hjem selv

Omkring klokken halv et besluttede Jim Lyngvild og manden Morten sig for, at de ikke ville lede længere, fordi der var for mørkt. Da Jim Lyngvild beslutter sig for at råbe en sidste gang efter hundene, sker der noget.

– Jeg råbte, og så kom den ene løbende. Den anden var allerede inde i huset, hvor den var kommet ind gennem en åben dør, siger han og fortsætter:

– De må eddermame have været langt væk, når de ikke har hørt, at vi har råbt.

Trætte vovser

I dag er Balder og Eik meget trætte efter deres 3,5-times eventyr væk fra hjemmet.

– De ligger bare og sover. De er så trætte. Jeg tror virkelig, at det har været en hård tur, siger Jim Lyngvild.

Udover at Jim Lyngvild er glad for at have sine hunde hjemme igen, så er han rørt over, at der var så mange, som delte den efterlysning, han lagde på Facebook søndag aften.

– Det var en enorm støtte. Det betyder meget for os, at det er noget, som folk går op i, siger han.

Powered by Labrador CMS