Indsamler 139.000.000 til Knæk Cancer

Lørdag løb det store Knæk Cancer-show over skærmen.

Udgivet Opdateret

Nyt, fantastisk indsamlingsresultat: I løbet af Knæk Cancer-ugen blev der i alt indsamlet 139 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende.

En uges oplysning om kræft, stærke fortællinger og en stor indsamling kulminerede lørdag aften med ’Knæk Cancer Live’ på TV 2.

Artiklen fortsætter under videoen

For niende gang bakkede danskerne markant og stærkt op om Knæk Cancer og indsamlede i alt 139.102.807 kroner i løbet af ugen.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Glad direktør

Hos Kræftens Bekæmpelse er der stor taknemmelighed over indsamlingsresultater, som er nået i en periode, hvor corona har fyldt rigtig meget. Dels for de mange frivillige, der i år har været ekstra kreative for at samle penge ind til Knæk Cancer, og dels for kræftpatienter og pårørende. For corona har gjort det ekstra svært at være kræftpatient, da mange er ekstra sårbare overfor coronasmitte.

– Det har været en meget bevægende uge med stærke og livsbekræftende fortællinger. Både fra patienter og pårørende, der i ugens løb har delt deres personlige historie, men også de mange beretninger ude fra landet, hvor børn og voksne endnu en gang har været kreative og samlet ind på forskellig vis til Knæk Cancer, siger Kræftens Bekæmpelses direktør, Jesper Fisker, og fortsætter:

– Jeg er dybt imponeret over det stærke fællesskab, som Knæk Cancer er med til skabe blandt danskerne. Det er niende år i træk, at vi står sammen om Knæk Cancer, og engagementet, sammenholdet og fællesskabet bliver bare større og større for hvert år. Det er imponerende.

“Danskerne står sammen”

Også sundhedsminister Magnus Heunicke, som gav en hånd med i kommunikationscenteret ved ’Knæk Cancer Live’, er imponeret over den store støtte, danskerne giver til de kræftsyge.

– Endnu en gang viser danskerne, at de står sammen og hjælper stort, når sygdom rammer. Kræft er en forfærdelig sygdom, som rammer hver tredje af os. Knæk Cancer hjælper os med forstå de store følelser og beviser danskernes gavmildhed, siger Magnus Heunicke.

Powered by Labrador CMS