Illegal kineser ansat: Remee får kæmpebøde

Remee fik sidste år en bøde på 300.000 kroner fordi natklubben havde en kineser ansat.

– Det virker jo nærmest som dummebøder, siger advokat for ARCH, Allan Steen Lynge, til tv2.dk. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Natklubejer og X Factor-dommer Remee, der ejer natklubben ARCH (tidligere Zen, red.) måtte sidste år til lommerne. Han fik en bøde på 300.000 kroner for rod i papirerne med en kineser, der var ansat i natklubben.

Det viser en aktindsigt, som TV2 har fået hos Københavns Politi, skriver tv-stationen.

Natklubben havde i perioden 2011 til 2015 en kinesisk statsborger ansat. Han var ansat til at rengøre toiletter og dele servietter ud til gæster, der havde været på toilettet.

Arbejdede mere end han måtte

Han var dog helt legalt i Danmark på en studieopholdstilladelse, hvilket også hav ham lov til at arbejde 15 timer om ugen. Men han arbejdede mere end de 15 timer, da han indgik i Zens vagtplaner, fortæller advokat for ARCH, Allan Steen Lynge, til tv2.dk.

Men manden stoppede på et tidspunkt med at studere. Alligevel fortsatte han i jobbet hos Zen på trods af, at han på det tidspunkt ikke havde en gyldig arbejdstilladelse.

Natklubbens ledelse ærgrer sig over forløbet:

– Det virker jo nærmest som dummebøder. Man begår én enkelt fejl, og så får man en bøde på 300.000 kroner. Loven er skruet sammen på en måde, så der ikke er spillerum til at begå fodfejl, siger Allan Steen Lynge til tv2.dk.

Powered by Labrador CMS