Hyldet af kolleger og fans: Satirisk makkerpar er årets komikere

Torsdag aften blev den danske comedy-branche hyldet af komikere og fans. Der faldt også priser af.

Prisen for årets komiker tilfaldt i år Frederik Cilius Jørgensen og Rasmus Bruun, der sammen står bag Den Korte Radioavis. Foto: Per Arnesen/TV2.
Prisen for årets komiker tilfaldt i år Frederik Cilius Jørgensen og Rasmus Bruun, der sammen står bag Den Korte Radioavis. Foto: Per Arnesen/TV2.
Udgivet Opdateret

Der var trængsel på den røde løber i Operaen i København torsdag aften, da cremen af den danske comedy-branche var samlet for at lade sig hylde ved Zulu Comedy Galla 2017.

Her blev prisen for årets komiker overrakt.

Den tilfaldt i år Frederik Cilius Jørgensen og Rasmus Bruun, der sammen står bag Den Korte Radioavis med figuren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i spidsen på Radio24syv.

Spidder de danske politikere

Radioprogrammet, der på satirisk vis spidder de danske politikere, har på kort tid vundet manges hjerte og således også branchens.

Vinderen blev udråbt på baggrund af stemmer fra de danske comedy-fans og en fagjury, der nøje har vurderet de nominerede. De to faktorer indgik ligeligt i udpegelsen af vinderen.

Nyt dansk comedy-håb

Foruden prisen for årets komiker blev der også uddelt en talentpris til et nyt, dansk comedy-håb. Vinderen af denne pris blev Jacob Taarnhøj.

Han var ifølge juryen nomineret for sine “teknisk sublime sceneshows, der også har skaffet ham en finaleplads ved Danmarksmesterskabet i stand-up”.

Ved showet i Operaen optrådte flere populære danske komikere og kunstnere, mens Nikolaj Lie Kaas styrede slagets gang.

Zulu Comedy Galla løber over de danske tv-skærme på TV2 Zulu søndag den 10. september klokken 21.00.

Se de kendte på den røde løber og billeder fra showet i galleriet øverst i artiklen…

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS