Hun raser: -Føj

Tidligere købte Sofie Linde ind på fortællingen om Simon Spies som et ikon. Men ikke længere

Udgivet Opdateret

Sofie Linde langer hårdt ud efter Simon Spies og Spies Rejser på Instagram, efter hun har set DR-dokumentaren 'Spies og morgenbolledamerne'. 

"Føj for en syg kultur, der har ligget som et veludtænkt system lige under det glamourøse rejseimperium til at udnytte unge kvinder - ja, faktisk børn - hos Spies Rejser. Blot for at behage ‘rejsekongen’," skriver hun i opslaget. 

Kendte historierne om Spies

Tv-vært Sofie Linde, der for alvor startede den danske MeToo-bevægelse, kendte godt historierne om Simon Spies, men tidligere har hun lappet dem i sig som underholdning. 

Ligesom mange andre danskere har hun købt ind på fortællingen om ham som et ikon, "der lykkedes med at skide janteloven et stykke". 

"Men jeg forstår nu, at der er mange flere kommaer og udråbstegn at tilføje i fortællingen og opfattelsen af Simon Spies," skriver hun.

Hvorfor sagde ingen fra? 

I dokumentaren fortæller tidligere ansatte om deres oplevelser i koncernen. Kvinderne - de såkaldte "morgenbolledamer" - fortæller om, hvordan de som purunge piger stod til rådighed for Simon Spies, hvis han ville i seng med dem.

Ifølge Sofie Linde bør man flytte fokus væk fra, hvorfor pigerne ikke selv sagde fra. I stedet bør man fokusere på de voksne mennesker omkring Spies, som ikke sagde fra over for hans omgang med pigerne, mener hun.

Sofie Linde, som er ansigtet på den danske MeToo-bevægelse, raser over 'syg kultur' hos Spies Rejser.
Sofie Linde, som er ansigtet på den danske MeToo-bevægelse, raser over "syg kultur" hos Spies Rejser.
Powered by Labrador CMS