Højt anerkendt designer død

Ikonet, der skabte nogle af Tiffany and Co.’s største successer, er gået bort

Den italienskfødte smykkedesigner og tidligere model Elsa Peretti er død. Hun blev 80 år gammel. Foto: Scanpix/Nancy Kaszerman/ZUMAPRESS.com
Udgivet Opdateret

Den berømte, italienske smykkedesigner og tidligere model Elsa Peretti er gået bort. Hun døde torsdag aften den 18. marts. Det skriver blandt andet Harpers Bazaar.

Elsa Peretti startede sin karriere i modebranchen som model i Barcelona og blev efter at have skrevet kontrakt med et af verdens førende modelbureauer, Wilhelmina i New York, i 1968, en af modeikonet Roy Halstons foretrukne modeller.

Året efter kontraktunderskrivelsen debuterede hun som smykkedesigner og allerede i 1971 blev hun hædret med en Coty Award for sit arbejde. Efter blot endnu et år åbnede hun sin egen Blomendales shop-in-shop.

Tiffany & Co

I 1974 begyndte hun hvad der skulle vise sig at blive et fast, givtigt og livslangt samarbejde med Tiffany & Co., som ud over smykker over fire årtier også udviklede sig til design af porcelæn, krystal og sølv design til hjemmet.

Mange af hendes designs, blandt andet armbåndsmanchetter, er stadig nogle af de mest populære smykker hos juvelerer i New York.

Elsa Peretti blev 80 år gammel.

Powered by Labrador CMS