Her er synderen: Manden bag Hollywoodskilt-prank overgiver sig til politiet

Og han er en hashelskende kunstner.

Ikke alle synes, joken var lige sjov. Politiet var i hvert fald ikke fan.Foto: Gene Blevins / SCANPIX
Foto: Gene Blevins / SCANPIX

Udgivet Opdateret

Forleden kunne Kendte.dk fortælle om, hvordan det ikoniske Hollywood-skilt blev udsat for nytårsløjer. Nu er gerningsmanden fundet.

Mandag blev 30-årige Zachary Cole Fernandez anholdt for ulovlig indtrængen i forbindelse med hans nytårsløjer. Nytårsnat sneg han sig nemlig op på det kendte Hollywood-skilt og ændrede det, så der stod “HOLLYWEED” i stedet. Det skriver det amerikanske medie Los Angeles Times.

Anmelder sig selv

Ledsaget af en advokat meldte Fernandez sig selv på Los Angeles politistation mandag. Han blev varetægtsfængslet for mindre lovovertrædelser og løsladt to timer senere imod en kaution på 7.000 kroner.

Fernandez skal i retten 15. februar, og politiet oplyser, at skiltet ikke har taget skade af hans joke. Bogstaverne blev kun midlertidigt ændret, ved at hænge presenninger op på skiltet. Videoovervågning viser en mand klædt i sort klatre op af skiltets stige og hænge presenninger over de to O’er og ændre dem til E’er klokken tre om natten 1. januar.

Fernandez, der er kunstner, har fortalt, at det var ham og hans kreative partner og ekskone, Sarah Fern, der stod bag nytårsløjerne. De var begge bevidste om de mulige konsekvenser ved at stå frem, men det har de accepteret.

Hyldest til valget

Kunstneren har fortalt, at han brugte et reb til at svinge rundt om bogstaverne og brugte klemmer til at sætte stoffet fast på skiltet. Det tog omkring to timer i alt.

Parret har fortalt, at joken var et forsøg på at ændre opfattelsen af det amerikanske valg i 2016 til noget positivt. Det var blandt andet under det valg at Californien legaliserede egen brug af hash. Det skriver det amerikanske medie Newser.

– For at kunne starte en diskussion, er man nogle gange nødt til at acceptere konsekvenserne, fortæller Fernandez og fortsætter:

– Jeg er meget proaktiv omkring hash.

Powered by Labrador CMS