Afslører navnene

De erfarne skuespillere Lars Mikkelsen, Bodil Jørgensen og Iben Hjejle er blandt årets Reumert-nominerede

Udgivet

Der er både unge stjerneskud og etablerede navne blandt de nominerede til scenekunstbranchens mest prestigefyldte pris, Årets Reumert.

Blandt andre de erfarne og prisvindende skuespillere Lars Mikkelsen, Bodil Jørgensen og Iben Hjejle kan ende med at løbe med en Reumert til prisuddelingen.

Favner bredt

For første gang afholdes prisuddelingen uden kønsopdelte kategorier. Derudover har Reumertjuryen indført to nye kategorier for at sikre, at nomineringerne favner bredt.

Blandt de nominerede til Årets Hovedrolle er Iben Hjejle i Folketeatrets forestilling "Lægen".

I samme kategori er Ina-Miriam Rosenbaum også nomineret for sin hovedrolle i "Arendt - at se i mørket" fra Odense Teater og Off Off/Production samt Patrick A. Hansen, der er nomineret for sin præstation i Aalborg Teaters "Den mystiske sag om hunde i natten".

For Årets samspil, en af prisuddelingens nye kategorier, er Lars Mikkelsen og Ian Burns nomineret for deres præstation i forestillingen "The Dumb Waiter" fra That Theatre Company.

Samme er Bodil Jørgensen og Jens Albinus for deres samspil i Det Kongelige Teaters "Indenfor murene".

Løber med størstedelen

Modsat tidligere år er der ikke én forestilling, der løber med størstedelen af nomineringerne.

I stedet er der fire opsætninger - "Margrethe I", "It's so cute I'm gonna die", "Indenfor murene" og "Traum" - der hver har fået to nomineringer.

Lars Mikkelsen og Bodil Jørgensen er blandt årets nominerede til scenekunstbranchens mest prestigefyldte pris, Årets Reumert. De er begge nomineret i den nye kategori Årets samspil.

I år uddeles Årets Reumert 20. juni i kulturhuset Odeon i Odense, hvor skuespillerne Rikke Westi, der selv er nomineret for Årets Solopræstation, og Marie Knudsen Fogh skal styre showets gang.

Powered by Labrador CMS