Hemmeligheder omgiver kronprinsens løb

Royal Run, der igen i 2020 afvikles i flere danske byer samt i Nuuk, er præget af en stor hemmelighed.

Udgivet Opdateret

Allerede i 2019 stod det klart, at kronprins Frederiks 50-års fødselsdagsgave motionsløbet Royal Run skulle afvikles endnu en gang i 2020. I november stod det klart at tre danske byer og Bornholm skulle faciltiere løbet.

Den 1. juni starter skydes løbene i gang i Sønderjylland, hvor flere tusinde stiller til start. Men hvilken vej de skal løbe, er fortsat ukendt, skriver Jyske Vestkysten.

Artiklen fortsætter efter videoen

Royale hemmeligheder

Den eksakte rute, som de 20.500 deltagere skal løbe, er fortsat en hemmelighed. I hvert fald for alle undtagen Sønderborg Kommune, Sport Event Syd og PET. Sidstnævnte er grunden til, at ruten ikke må offentliggøres.

– Jeg kan ikke sige så meget mere om ruten, før PET giver os mulighed for det, forklarer Britt Muurholm Matthiesen, der er Sønderborg Kommunens projektleder på løbet.

Efterretningstjenesten er af hensyn til kronprinsens sikkerhed ikke interesseret i, at ruten er kendt offentligt, da kronprins Frederik løber en del af ruten.

Udsolgt to gange

Det er noget nyt i motionsløbets historie, at det bliver afholdt i Sønderborg. Grunden er blandt andet, at 2020 er 100-året for Genforeningen, som også skal fejres under løbet.

Netop beslutningen om at arrangere Royal Run i Sønderborg viste sig at være en god idé, for ruten blev udsolgt hele to gange.

Allerede tre dage efter, at Sønderborg blev annonceret som løbsby, var startnumrene udsolgt. I starten af januar blev der frigivet 1700 ekstra startnumre, som blev udsolgt hurtigt.

På ruterne One Mile og fem kilometer var de 700 startnumre udsolgt efter 20 minutter, mens der gik en time før de sidste 1000 pladser var revet væk, oplyser Royal Run.

Særlige steder for kronprinsen

Ikke nok med at Sønderborg var den nye dreng i klassen, hvad angår Royal Run. Så annoncerede Kongehuset og Royal Run i midten af januar, at det grønlandske folk kunne glæde sig til at se kronprins Frederik.

Kronprinsen stiller nemlig til start i Nuuk, hvor der er plads til omtrent 4000 deltagere. Grunden til at valget også faldt på Nuuk var, at kronprinsen ønskede at give den grønlandske del af det danske rigsfællesskab muligheden for at deltage i motionsløbet.

På landsplan er der 66.500 deltagere tilmeldt til Royal Run 2020.

Powered by Labrador CMS