Grøn er tilbage: -Lover jer det vildeste show

Efter to års tvungen aflysning vender endagsfestivalen tilbage. De første artister er Tessa og Carpark North

Grøn - tidligere kendt som Grøn Koncert - har været afholdt siden 1983. I år gæster den otte byer fra 21. til 31. juli. (Arkivfoto).
Grøn - tidligere kendt som Grøn Koncert - har været afholdt siden 1983. I år gæster den otte byer fra 21. til 31. juli. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Grøn Koncert vender tilbage efter at have måttet aflyse sommerfesterne de seneste to år på grund af coronavirus.

Og torsdag er de første to artister afsløret af arrangørerne bag Grøn - Tuborg og Muskelsvindfonden.

Mens rockbandet Carpark North har optrådt på endagsfestivalerne fire gange før, er den anden kunstner på plakaten for Grøn for første gang.

Tessa fik sit gennembrud i 2019.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme med på min første Grøn tour nogensinde! Jeg har selv været til mange Grøn koncerter som publikum, så jeg glæder mig for vildt til, at jeg selv skal stå på scenen. Jeg lover jer det vildeste show, siger hun. 

Tessa har før været med blandt publikum til Grøn, men i år står hun selv på scenen som et af de helt store navne. (Arkivfoto).
Tessa har før været med blandt publikum til Grøn, men i år står hun selv på scenen som et af de helt store navne. (Arkivfoto).

Den 24-årige rapper har haft flere end 175 millioner streams på tværs af musiktjenester, og blandt hendes hits kan nævnes "Ben", der var den tredje single fra hendes hånd.

Carpark med igen

Carpark North har været med på Grøn fire gange før, og der er med andre ord tale om ægte ”Grøn veteraner”, som ved, hvad der er at glæde sig til:

- Det bliver så fedt at vende tilbage til Grøn, og vi er tre gutter, der virkelig glæder os til at spille store, udendørs koncerter igen for et live publikum. Vi kommer med vores største hits og et eksklusivt show, så publikum kan godt glæde sig! Vi elsker at spille Grøn, fordi det er en fest, hvor vi i vores forskellighed bliver til mere, end vi ville være hver for sig! Det er ren kærlighed, oplyser bandet på Grøns hjemmeside.

Besøger otte byer

I år lægger festivalen vejen forbi otte danske byer i juli.

Første stop er på Amager den 21., dernæst kommer Kolding den 22., Aarhus den 23., Aalborg den 24., Esbjerg den 28., Odense den 29. og Næstved den 30., inden Grøn slutter festen af i Valby den 31. juli.

Der er et særligt behov for festerne nu, mener Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden. 

To år med corona

Han henviser til, at coronarestriktioner har spændt ben for afholdelsen de to foregående år.

- Efter de seneste to år er der i dén grad behov for at mødes om musik, fest og hygge i det danske sommerland. Vi lover masser af fantastisk Grøn-stemning og et enestående lineup, siger han i meddelelsen.

Grøn har været afholdt siden 1983. 

Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe større mangfoldighed i det danske samfund.

Powered by Labrador CMS