For tæt på virkeligheden

DR-satireserie om sexisme og metoo i den musikalske verden udskydes, da serien er for tæt på virkeligheden

Rasmus Bruun og Frederik Cilius spiller hovedrollerne i den nye satireserie 'Orkesteret'. Duoen er særligt kendt for 'Den korte radioavis'. (Arkivfoto).
Rasmus Bruun og Frederik Cilius spiller hovedrollerne i den nye satireserie "Orkesteret". Duoen er særligt kendt for "Den korte radioavis". (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

En ny DR-satireserie kaldet "Orkesteret", som skulle have premiere i 2021, udskydes til sommeren 2022.

Det skyldes, at serien, som blandt andet handler om metoo, sexchikane og grov tone i den musikalske verden, er endt med at ligne virkeligheden for meget.

Det skriver Berlingske.

Det er sagen om tidligere medlemmer af DR Pigekoret, som frem i Politiken og fortalte om seksuel chikane og krænkende adfærd under to tidligere chefdirigenter, der har fået DR til at rykke serien.

Serien er bygget op om en idé af Adam Price. Den handler om en 2. klarinettist spillet af Frederik Cilius, der drømmer om at stige i graderne, og som får en ny souschef i form af Rasmus Bruun.

Ikke det rette tidspunkt

DR har altså valgt at udskyde serien, fordi handlingen i serien ligger for tæt op ad virkeligheden, skriver Berlingske.

- Vi har skønnet, at det ikke er det rette tidspunkt at sende en serie med emner som sexisme, magt og ubalancer i en musikalsk verden så tæt på, at konklusionerne fra advokatundersøgelsen om DR Pigekoret er offentliggjort, lyder det fra fiktions- og udviklingschef i DR Kultur, Børn og Unge Henriette Marienlund i et skriftligt svar til Berlingske.

Powered by Labrador CMS