Færdig med politik

Han skal i stedet være direktør i Bryggeriforeningen

Udgivet Opdateret

Nick Hækkerup stopper som justitsminister.

Han skal i stedet være direktør i Bryggeriforeningen.

Det oplyser han på Facebook.

"Jeg er klar over, at mit valg om at stoppe i politik af mange sikkert vil blive fortolket som en utilfredshed. Men det vil ikke være en rigtig læsning. Det er ikke politik der skubber, det er arbejdet i Bryggeriforeningen, der trækker. Jeg synes, at regeringen har opnået mange flotte resultater, som jeg er stolt af, og som gør Danmark til et stærkere og bedre land at leve i samtidig med, at vi har fået Danmark godt gennem coronakrisen", skriver han i opslaget. 

Nick Hækkerup stopper i politik
Nick Hækkerup stopper i politik

Nye udfordringer

Han skriver videre, at han den seneste tid har haft trang til at blive udfordret på nye måde efter 20 år i politik. 

"Bryggeribranchen skaber arbejdspladser, indtjening og værdi til Danmark, og er dermed en del af det stærke danske erhvervsliv, som er hele udgangspunktet for, at vi kan opretholde et stærkt dansk samfund i en konkurrenceudsat og globaliseret verden. Hertil kommer, at bryggeribranchen laver produkter, der er et koncentrat af den danske folkesjæl i form af livskvalitet, mangfoldighed og stolthed. Det glæder jeg mig meget til at blive en del af", skriver han.

Stor glæde

Hos Bryggeriforeningen er glæden stor.

- Vores branche er i en rivende udvikling, så det er den helt rette profil til at lede Bryggeriforeningen fremover. Med Nick Hækkerup får vi en direktør med stærke kompetencer og årelang erfaring med at navigere i både komplekse og politiske sammenhænge. Derfor er jeg også glad for, at vi får en direktør med globalt udsyn, der har erfaring med internationalt samarbejde, siger Peter Haahr Nielsen, der er formand i Bryggeriforeningen.

NICK HÆKKERUP

Født 1968

Medlem af folketinget siden 2007

Adskillige ministerposter, herunder forsvarsminister, handels & europaminister, minister for sundhed & forebyggelse og justitsminister

Tidligere borgmester i Hillerød Kommune

Uddannet Ph.d-jura

Kilde: Bryggeriforeningen

Bliver kommenteret

Og flere politiker-kolleger har kommenteret på den overraskende udmelding. 

"Jeg kan lige så godt indrømme at jeg lige har fældet en tåre. Det havde jeg slet ikke forventet, men at politik er et hårdt sted ved vi jo begge", skriver Benny Engelbrecht blandt andet.

Powered by Labrador CMS