Dronningen taler om sit liv på godt og ondt

Dronning Paola, der har haft utroskab helt tæt på, åbner op om sit liv som kongelig i ny TV-transmitteret dokumentar

Dronning Paola åbner nu op som sit liv som dronning og ægtefælle til kong Albert II. Det sker i en dokumentar, der bliver sendt på belgisk TV til efteråret. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/REUTERS/Francois Lenoir
Dronning Paola åbner nu op som sit liv som dronning og ægtefælle til kong Albert II. Det sker i en dokumentar, der bliver sendt på belgisk TV til efteråret. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/REUTERS/Francois Lenoir
Udgivet Opdateret

Dronning Paola, gift med kong Albert II af Belgien, som abdicerede fra tronen i 2013 for at overlade den til sin ældste søn kong Philippe, åbner nu op som sit liv på godt og ond. Det sker ifølge Royale Central i en ny dokumentar.

Mediet nævner også, at det er første gang, dronning Paola står frem siden hendes mand i starten af 2020 erkendte, han er far til en i dag 53-årig datter, Delphine Boël, udenfor ægteskabet og dermed også, at han har været sin dronning utro.

Endegyldigt bevist

Forinden havde Delphine Boël i to årtier hævdet, at Albert er hendes far, hvilket han notorisk afviste. Hendes påstand har hele tiden været, at kongen havde en affære med hendes mor mellem 1966 og 1984.

Hun endte med at bringe sagen for en domstol og han med at erkende faderskabet da en dna-test endegyldigt beviste det.

Siden har hun fået officiel titel af prinsesse.

Af historiske årsager

Royal Central skriver også, at dronningen har indvilget i at medvirke i dokumentaren af ‘historiske årsager’.

Dronning Paola blev født i 1937 i den italienske havneby Forte dei Marmi i det nordlige Toscana som datter af en højt dekoreret pilot, Fulco Ruffo di Calabria, der var aktiv under Første Verdenskrig, og dennes hustru, Luisa Gazelli dei Conti di Rossana.

Hun blev gift med Albert i 1959, hvor han var prins af Belgien og på ingen måder havde udsigt til nogensinde at skulle blive konge.

Alt ændrede sig drastisk

Men det ændrede sig drastisk da hans storebror, kong Baudouin, som ikke havde nået at få børn, helt uventet døde i 1993. Dermed var Albert pludselig konge og hun dronning.

Kong Albert sad på den belgiske trone frem til den 21. juli 2013, hvor han abdicerede og overgav tronen til Philippe, der er den ældste af parrets i alt tre fælles børn.

Dokumentaren er planlagt til at skulle rulle over skærmen hos  public service tv-stationen RTBf i løbet af efteråret.

Powered by Labrador CMS