Dronningen deler ud af gardergave i dag

Det betyder, at en gammel tradition holdes ved lige.

Udgivet Opdateret

I dag er en stor dag for en garder ved Den Kongelige Livgarde. Vedkommende modtager nemlig “Dronningens Ur,” og det direkte fra dronningen selv.

Kongehuset.dk oplyser, at Dronning Margrethe overværer Dronningens Urparade ved Livgardens Kasserne onsdag klokken 14.00, og det er i den forbindelse, at hun har gaven med.

Artiklen fortsætter under videoen 

Dronningens Ur er en tradition, der går tilbage til 1969. Det har Jan Stoltenborg fra De Danske Garderforeningers sekretariat tidligere fortalt Kendte.dk.

– Det specielle er, at der ved hver hjemsendelsesperiode udnævnes den bedste garder. Det er kombination af, at være en god kammerat og at være en fagligt dygtig garder. Og det sker med indstilling fra garderens kammerater og fra officerer og befalingsmænd ved Den Kongelige Livgarde, sagde Jan Stoltenborg.

Derfor er uret noget særligt

Uret er et Georg Jensen. Det kendes også som KOPPEL-uret, og det har hvid urskive og schweizisk quartz-urværk. Det oplyser Georg Jensen til Kendte.dk.

Ifølge Georg Jensen var uret lidt af en revolution, da det blev lanceret, grundet det enkle design, der åbenbart satte en verden af urentusiaster på den anden ende.

Det helt særlige ved Dronningens Ur er dog hverken urværket, læderremmen i gavet kalveskind eller den hvide skive.

Enhver kan købe et sådant ur hos Georg Jensen, hvis man da ellers har 8000 kroner og kan finde det hos en forhandler. Det er nemlig ikke et ur forbeholdt dronningens gavebod.

Når der alligevel er noget særligt ved det ur, Dronning Margrethe giver væk, skal man se på detaljerne. En af dem er, at der uret er indgraveret “Dronningens Ur,” mens en anden er, at uret uddeles af dronningen selv. Og hvor mange urejere kan lige prale med netop det?

Powered by Labrador CMS