Disse ti kendte har fået dyr opkaldt efter sig

Der findes massevis af dyrearter, der er opkaldt efter kendisser.

Udgivet Opdateret

Som Videnskab.dk for nylig gjorde opmærksom på i en quiz, så vrimler dyreriget med kendisser. Der er dyrearter i massevis, der er opkaldte efter nutidige stjerner.

Motherboard.som har forsøgt at finde ud af, hvordan det kan være, at edderkopper skal opkaldes efter Leonardo Dicaprio eller Michelle Obama.

Biologiprofessor ved University of Vermont Ingi Agnarsson forklarer til mediet, at når man finder en ny dyreart, så får man også retten til at give det et navn, og der er stort frit slag.

– Du har fuldstændig , når du opdager en ny art. Så længe, du har det rigtige slægtsnavn, kan du kalde den, lige hvad du vil, siger han til Motherboard.com.

Den eneste begrænsing er, at man ikke må modtage penge for at give arten et bestemt navn.

Derfor ender nogle arter med at blive opkaldt efter biologers idoler. Kendis-navnene kan også være et trick til at få medier til at skrive om opdagelsen af nye arter.

Ingi Agnarsson har selv været en del af en forskningsgruppe, der fandt en række nye edderkoppearter, hvoraf en del blev opkaldt efter kendissser, der på en eller anden måde havde været aktive i klima- eller miljøforkæmpere.

– Vi forsøger hele tiden at finde måder at skabe opmærksomhed om væsentlige emner inden for naturbeskyttelse og klimaforandringer. På denne måde kommer offentligheden til at høre om det. Hvis man bare kaldte den Spintharus Puertorico ville ingen høre om det, siger Ingi Agnarsson.

Klik igennem galleriet ovenfor og se ti dyrearter, der er opkaldt efter kendisser.

Kilder: Wikipedia, BBC

Powered by Labrador CMS