Danske håndboldkvinder spiller bronzekamp i dag

Håndboldkvinderne har undgået skader under EM i Sverige, og det har haft stor betydning for holdets succes.

De danske håndboldkvinder har formået at holde sygdom og skader fra døren under EM i Sverige, og det har haft stor betydning for holdets succes. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
De danske håndboldkvinder har formået at holde sygdom og skader fra døren under EM i Sverige, og det har haft stor betydning for holdets succes. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
Udgivet Opdateret

De danske håndboldkvinder har styret uden om skader og sygdom under dette års EM i Sverige.

Alle spillere har været meldt klar til alle kampe, og det har haft stor betydning for den danske succes.

– Det giver bare rigtig meget til en trup, at der ikke er nogen, der hænger i bremsen. Det er superdejligt, at man ikke skal bruge kræfter på at tænke over det, siger Trine Østergaard.

Ramt af flere skader ved VM sidste år

Det er ikke hvert år, at Danmark er så heldige at undgå skader.

Under VM sidste år i Danmark ødelagde Lotte Grigel sit korsbånd i en af de første kampe, mens Line Jørgensen missede flere af kampene på grund af et småskadet knæ.

Samtidig var flere af de andre spillere ramt af sygdom undervejs i turneringen.

Der har derfor været ekstra fokus på at holde skaderne og sygdommen fra døren ved dette års EM, der vanen tro ligger i december måned og midt i influenzasæsonen.

– Vi har optimeret nogle ting og fået en masse ingefær, så det har hjulpet os. Det har været dejligt og betyder også meget for humøret på holdet, siger stregspiller Stine Bodholt.

Småskader ryddet af vejen inden EM

Fysioterapeut Mikkel Hjuler har haft specielt fokus på at rydde småskader af vejen op til slutrunden, og det har haft en helt afgørende betydning, mener landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

– Det har været sindssygt vigtigt, og det har især været vigtigt i opstartsfasen.

– Der er ingen tvivl om, at den begrænsede tid, vi har til træning, er vigtig at udnytte ordentligt. Det har vi kunnet denne gang, og det har selvfølgelig givet noget ro, siger han.

Alle mand på det danske hold er indtil videre også meldt klar til bronzekampen, der spilles søndag klokken 15.30 mod Frankrig.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS