Dansk stjerne trænede to gange om dagen

Det krævede fysisk forberedelse for Jacob Lohmann at blive klar til optagelserne af actiondramaet "Shorta".

Udgivet Opdateret

Den fremadstormende skuespiller Jacob Lohmann har en af de bærende hovedroller som politibetjenten Mike i det nye danske actiondrama “Shorta”, som har biografpremiere den 8. oktober.

Filmen handler om to betjente, som under en patrulje i en ghetto pludselig bliver jaget vildt og må kæmpe for deres liv, da beboerne vil have hævn, efter at en ung indvandrerdreng er død i politiets varetægt.

Artiklen fortsætter under videoen

Til premieren på filmen fortæller Jacob Lohmann, at rollen som den hårdkogte “bad cup” Mike krævede “en skarp klipning og en helvedes masse armbøjninger”.

– Jeg havde lige fået en lille søn på det tidspunkt og spillede “Kong Arthur” på Moesgaard Museum i Aarhus, så det var en absurd periode, fortæller den 46-årige skuespiller og fortsætter:

– Jeg havde slet ikke tid til at tage ned i et træningscenter, så jeg fik en personlig træner hjem, som lagde et program for mig.

Den stod på to gange 20 minutters intensiv styrketræning med frivægte og egen kropsvægt, og så spiste han desuden – med egne ord – en helvedes masse mad i form af en bredspektret kost med masser af proteiner på tallerkenen.

– Træneren sagde, at det ikke handlede om, hvor meget man lavede, men at man skal sørge for at komme derhen, hvor man er ved at brække sig. Så det gjorde jeg, og så skete der også lidt, siger Jacob Lohmann med et smil.

Blot seks ugers træning

Den prisvindende skuespiller havde kun seks uger at træne op i, men optagelserne var meget intense og fysiske, så han formåede at holde formen ved lige.

Inden at filmen har fået premiere herhjemme, er den allerede blevet udtaget til den anerkendte filmfestival i Venedig, og filmen har også et universelt budskab, mener Jacob Lohmann.

– Jeg håber, folk får en film at se, som sætter lidt lys på fordommene i Danmark, og at had avler had, men det ikke kan nytte noget, for det må være kærligheden, der vinder til sidst, siger skuespilleren og tilføjer:

– Derudover så håber jeg også, at man sidder tilbage med et rigtig godt actionkick i kroppen bagefter.

“Shorta” har biografpremiere 8. oktober.

Powered by Labrador CMS