Dansk skuespiller stiller sig bag kameraet: -Det er angstprovokerende

Julie R. Ølgaard springer ud som instruktør, og det har fremprovokeret en nervøsitet som aldrig før.

Julie R. Ølgaard debuterer som filminstruktør med kortfilmen “Trigger”. Foto: Betina Garcia/Scanpix (arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Julie R. Ølgaard har med roller i film og tv-serier som “Headhunterne”, “Råzone” og “Forbrydelsen” længe været et kendt ansigt på de danske tv-skærme og biograflærreder.

Men nu stiller den 35-årige skuespillerinde sig også bag kameraet.

Det sker som instruktør på kortfilmen “Trigger”, der får premiere på Odense International Film Festival i denne uge.

Grænseoverskridende

Springet fra skuespiller til instruktør har Julie R. Ølgaard taget, fordi hun ganske enkelt ikke kunne lade være.

– Jeg er mange gange blevet opfordret til at prøve instruktørrollen, men jeg har altid syntes, det var enormt grænseoverskridende, fordi jeg har enorm respekt for instruktørfaget, forklarer hun og fortæller, at hun sidste år i USA under nogle filmoptagelser tog kurser i at instruere.

Og da der pludselig var en måned fri i kalenderen, skulle det udnyttes.

– Det er ret typisk mig, at jeg kan ikke få en idé og så vente i et år. Jeg bliver helt utålmodig, så skal det være nu, siger Julie R. Ølgaard, som kastede sig hovedkulds ud i projektet.

Et sejt træk

Men det har også været et sejt træk at skulle producere og instruere en kortfilm, og en helt ny form for generthed er indtrådt.

– Jeg er vildt glad for filmen og stolt over den, men for mig har det også været meget grænseoverskridende at vise den til folk.

– Jeg tror, det er, fordi du som instruktør intet har at gemme dig bag. Det er din film. Det er mig, der har truffet alle valg, og det er mig, der skal stå til regnskab. Og så bliver jeg på en måde bare enormt selvbevidsthed, jeg bliver helt genert, forklarer Julie R. Ølgaard.

Kræver overblik

I modsætning til rollen som skuespiller skal hun nemlig have overblik over hele produktionen og kunne løse problemer, når de opstår. Men selv om det har været benhårdt arbejde og til tider enormt frustrerende, så er Julie R. Ølgaard frisk på større udfordringer.

– Det er vildt angstprovokerende, når folk kalder mig instruktør, det skal jeg lige vænne mig til. Jeg bilder mig på ingen måde ind, at jeg er nogen mesterinstruktør endnu, men jeg vil gerne lave flere film, for det er vildt spændende. Men det er slet ikke sådan, at jeg er på vej væk fra skuespillet, siger hun.

Mor for tre måneder siden

Hun blev for blot tre måneder siden mor til sønnen Cooper, men begrebet barsel eksisterer ikke i skuespillerindens kalender. Derimod har Julie R. Ølgaard for tiden tusinde bolde i luften, fordi det fungerer for hende.

– Jeg har brug for at komme ud og arbejde, for jeg kan give Cooper meget mere overskud, hvis jeg er i gang og er mig, siger hun og tilføjer, at hun tager sin søn med på arbejde, så han hele tiden er nær sin mor.

I kortfilmen “Trigger” optræder ud over Julie R. Ølgaard selv også Ellen Hillingsø, Laura Christensen og Stine Fischer Christensen.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS