Dansk skuespiller ramt af sygdom: -Jeg skal holde kæft

En cyste tvinger skuespiller Nicolaj Kopernikus til at aflyse sin rolle i en stor forestilling, skriver BT.

Udgivet Opdateret

Opsætningen af teaterforestillingen “Vredens Druer” på Betty Nansen Teatret i København bliver uden skuespiller Nicolaj Kopernikus.

Den 49-årige skuespiller er nemlig ramt af en sygdom, der nu er skyld i, at han har set sig nødsaget til at aflyse sin medvirken i forestillingen. Det skriver BT.

Det er en cyste på stemmelæberne, der har tvunget “Klassefesten”-skuespilleren til at melde fra, og han står til at skulle opereres inden for de nærmeste dage, udtaler Vibeke Windeløv, teaterdirektøren for Betty Nansen Teater, til BT.

Sygdommen er ikke farlig

Hun understreger, at sygdommen ikke er farlig.

– Men det betyder desværre, at Nicolaj skal holde kæft i de næste uger, og så er det svært at lave teater, siger Vibeke Windeløv til BT.

– Jeg skal være stille i fire til seks uger bagefter, og så skal jeg træne stemmen op igen, fortæller Nicolaj Kopernikus til tv2.dk.

Allerede fredag kunne Nicolaj Kopernikus mærke, at der var noget galt med hans stemme. Derfor besluttede han i samråd med teaterdirektøren at droppe rollen.

– Det er klart, at hans helbred går forud for alt andet, så jeg sagde til ham, at han skulle få det fikset hurtigst muligt, og at han ikke skulle have det dårligt med at melde afbud, udtaler Vibeke Windeløv ifølge BT.

Nicolaj Kopernikus skulle have spillet rollen som prædikanten i opsætningen af “Vredens Druer”, der har premiere 4. marts. I stedet er skuespiller Olaf Johannessen nu hentet ind som afløser til rollen.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS