Dansk håndboldsucces ved EM: Danmark klar til semifinale

Mette Tranborgs spil ved EM, og især indsatsen mod Rumænien, vækker beundring hos holdkammeraterne.

Udgivet Opdateret

20-årige Mette Tranborg blev udstyret med det nok største ansvar, man kan få som kvindelig håndboldspiller i disse år.

Hun skulle forsøge at lukke Rumæniens superstjerne Cristina Neagu ned i opgøret mod Rumænien, og det lykkedes i en sådan grad, at Danmark vandt og strøg i semifinalen.

Fantastiske Tranborg

Tranborgs præstation var intet mindre end fantastisk, og anfører Stine Jørgensen har svært ved at finde rosende ord nok om sin unge holdkammerat.

– Hun løste jo sin opgave til UG. Hun pressede hende (Neagu, red.) virkelig, og jeg ved ikke, hvor mange tacklinger, hun lavede, hvor hun bare satte sig på hende, lyder det fra Stine Jørgensen.

– Jeg er meget, meget imponeret over Mette Tranborg – også generelt i turneringen.

– Hun har spillet rigtig godt, og i dag (onsdag, red.) satte hun bare prikken over i’et og pakkede Neagu fuldstændig ned. Det var også en af nøglerne til, at vi vandt.

Tranborg er selv beskeden

Mette Tranborg selv er en beskeden jyde, men hun medgiver, at hun var en del af et velfungerende forsvar.

– Vi havde aftalt, at vi skulle være helt vildt hårde ved hende (Neagu, red.), så hun ville blive lidt irriteret, og det lykkedes vi egentlig ret godt med, synes jeg, selv om der også var perioder, hvor hun fik snydt mig.

Mens Tranborg ikke er meget for at rose sig selv, så fortæller Klavs Bruun Jørgensen gerne, hvad han ser i den unge højreback.

– Vi vidste, vi havde Mette Tranborg, som i den grad er i stand til at pakke mange spillere ned, og det fik hun også gjort med Neagu, lyder det fra den danske landstræner.

Danmark står nu i semifinalen, hvor Holland bliver modstanderen fredag.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS