Dansk film får verdenspremiere på international festival

Den prisvindende instruktør Malou Reymann står bag "Ustyrlig", der vises på Toronto Filmfestival i september

Udgivet Opdateret

Den danske spillefilm "Ustyrlig" får verdenspremiere på Toronto Filmfestival, hvor dramaet deltager i det særlige debutantprogram Discovery.

Her præsenterer den toneangivende filmfestival film af instruktører, som man skal holde øje med, og som vil tegne fremtiden for international film.

Det oplyser Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse.

Dansker mulig ny instruktørstjerne

Det er Malou Reymann, der står bag dramafilmen "Ustyrlig", og som dermed fremhæves som en mulig ny instruktørstjerne.

Filmen, der er nummer to fra Reymanns hånd, udspiller sig i 1933, hvor der er meget bestemte forventninger til, hvordan kvinder kan og må opføre sig.

17-årige Maren er vild og uregerlig, og hun bliver sendt til en kvindeanstalt på den lille ø Sprogø i Storebælt for at blive tilpasset. Men opholdet har den modsatte effekt.

Har også skrevet manuskriptet

Maren får tændt en gnist i Sørine, der efter seks år på kvindehjemmet ellers har tilpasset sig tidens normer, og de to får opbygget et venskab, som får konsekvenser for dem begge.

Manuskriptet er skrevet af Malou Reymann og Sara Isabella Jønsson.

Bodilprisen

Her kan du læse om prisen:

* Bodilprisen er Danmarks ældste filmpris og blev uddelt første gang i april 1948.

* Bodilprisen er kritikernes egen filmpris, og den uddeles af Danske Filmkritikere.

* Statuetten er opkaldt efter de to danske skuespillere Bodil Kjer og Bodil Ipsen.

* Priserne uddeles i kategorierne bedste danske film, bedste mandlige og kvindelige hovedrolle og birolle, bedste dokumentarfilm, bedste fotograf, bedste manuskript, bedste amerikanske film og bedste ikke-amerikanske film.

* Desuden uddeles der en Sær-Bodil, en Æres-Bodil, Henning Bahs-prisen og årets nye pris, Blockbuster Talentprisen.

Kilder: Danske Filmkritikere.

null

34-årige Reymann er uddannet skuespiller, men debuterede som filminstruktør i 2020 med den prisvindende og anmelderroste spillefilm "En helt almindelig familie".

Vandt pris i 2020

Her kommer det frem, at 11-årige Emmas far er transkønnet, og hans kønsskifte vender op og ned på familien og især for Emma, som har svært ved at håndtere sin fars forvandling.

Malou Reymann fik talentpris ved Bodilprisen for 'En helt almindelig familie', der var hendes spillefilmsdebut som instruktør. Hendes næste film - 'Ustyrlig' - får verdenspremiere til september på en international filmfestival.
Malou Reymann fik talentpris ved Bodilprisen for "En helt almindelig familie", der var hendes spillefilmsdebut som instruktør. Hendes næste film - "Ustyrlig" - får verdenspremiere til september på en international filmfestival.

Toronto Filmfestival er en af de største filmfestivaler i Nordamerika. I år løber den fra 8. til 18. september, men danske seere må vente til næste år for at opleve Reymanns nye film.

"Ustyrlig" får dansk premiere den 9. marts 2023.

Powered by Labrador CMS