Danmark misser EM-bronze efter katastrofestart

Frankrig kom hurtigt foran med 5-0 i bronzekampen mod Danmark ved EM, og et dansk comeback var forgæves.

De danske håndboldkvinder må rejse tomhændede hjem fra EM i Sverige efter et nederlag på 22-25 til Frankrig i bronzekampen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Foran små 8400 tilskuere i Scandinavium i Göteborg fik Danmark en katastrofestart, og trods et flot comeback i anden halvleg endte det i fransk triumf.

Dermed tog franskmændene den tredje EM-medalje i historien – alle af bronze.

Der var lagt op til en målfattig affære, da det var to af turneringens absolut stærkeste forsvar, der stod over for hinanden.

Værst tænkelige start for Danmark

Men det var kun det franske forsvar, som viste kvalitet i starten. Danmark fik ganske enkelt den værst tænkelige start på kampen.

Samtlige danske skud var kigget ud af den franske målvogter Amandine Leynaud, og i den anden ende brød de franske spillere igennem efter behag og scorede.

Efter omkring seks minutter måtte Klavs Bruun Jørgensen allerede smide sit timeoutkort ved stillingen 5-0 til Frankrig.

Det udløste et par hurtige reduceringer, men det var som om, der var mere energi i den franske tank i den ottende kamp på to uger for begge mandskaber.

Angrebsspillet hang ikke sammen

De tekniske fejl fra dansk side var markant flere end i de hidtidige kampe, og angrebsspillet hang slet ikke sammen.

Frankrig kom foran 11-4, og de danske skytter havde slet ikke succes fra distancen.

Først med et par scoringer fra Anne Cecilie de la Cour kom der en trussel fra distancen.

Et par franske udvisninger gjorde, at Danmark lykkedes med at hente et par mål, men Frankrig kunne stadig tage en sikker føring på 14-9 med til pausen.

Danmark mere aggressive i anden halvleg

Det danske forsvar kom langt bedre og mere aggressivt ud til anden halvleg, og det var kun et par afbrændere, som afholdt Danmark fra at komme helt op.

Men forsvaret var for alvor stemplet ind, og franskmændene kunne slet ikke få hul på målbylden, og efter små 12 minutter kunne Mette Tranborg gøre det til 15-16.

Kampen var atter helt åben, men hver gang Danmark havde muligheden for at udligne, blev den misbrugt.

Med små syv minutter igen gjorde Frankrig det til 20-17 under en dansk udvisning, og så lignede det, at det ellers stærke comeback var nytteløst.

Anne Cecilie de la Cour fik direkte rødt kort for en tackling i kampens slutning, og så var de danske muligheder endegyldigt begravet.

Flot dansk fight sikrede en tæt kamp hele vejen til slut, men det var ikke nok til at snuppe bronzemedaljerne fra Frankrig.

Danmark slutter på fjerdepladsen ved EM.