Clooneys kone skal forsvare fængslede journalister

George Clooneys smukke hustru skal være med til at forsvare to Reuters-journalister, der risikerer 14 års fængsel. Reporterne sidder fængslet i Myanmar, sigtet for ulovligt at have videregivet oplysninger.

George Clooneys smukke hustru, Amal Clooney, skal nu forsvare to journalister, der sidder fængslet i Myanmar. Arkivfoto: Alessandro Bianchi/Scanpix
George Clooneys smukke hustru, Amal Clooney, skal nu forsvare to journalister, der sidder fængslet i Myanmar. Arkivfoto: Alessandro Bianchi/Scanpix
Udgivet Opdateret

Den britisk-libanesiske menneskerettighedsadvokat, Amal Clooney, skal forsvare to Reuters-journalister, der siden december har siddet fængslet i Myanmar.

Det oplyser George Clooneys smukke hustru, Amal Clooney, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

31-årige Wa Lone og 27-årige Kyaw Soe Oo er sigtet efter den lokale lov – official secrets act.

Loven forbyder at videregive informationer, som kan bruges mod staten eller regeringen.

Advokat: – De bør løslades øjeblikkeligt

– Wa Lone og Kyaw Soe Oo er udelukkende fængslet, fordi de rapporterede nyhederne. Jeg har modtaget sagsdokumenterne, og de to journalister er uden tvivl uskyldige og bør løslades øjeblikkeligt, siger Amal Clooney.

– Alligevel er de blevet nægtet kaution og risikerer 14 års fængsel. Resultatet af denne sag vil fortælle os meget om Myanmars forpligtelser i forhold til retssikkerhed og ytringsfrihed.

De to journalister, som begge er fra Myanmar, er mistænkt for at have skaffet sig “vigtige og hemmelige dokumenter” fra to politifolk.

Overgreb mod muslimsk mindretal

Politifolkene havde arbejdet i delstaten Rakhine, hvor Myanmars sikkerhedsstyrker er blevet beskyldt for at have begået overgreb mod et muslimsk mindretal.

FN, USA, Storbritannien, Sverige og Bangladesh er blandt de lande, der har krævet, at Myanmar frigiver journalisterne eller klarlægger alle omstændigheder omkring deres anholdelse.

FN’s generalsekretær, António Guterres, sagde i december, at anholdelsen var bekymrende i forhold til “nedbrydningen af pressefriheden i landet”.

Er mor til to små tvillinger

Også USA’s udenrigsminister, Rex Tillerson, og den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton har forlangt de to løsladt.

40-årige Amal Clooney har længe været kendt og respekteret i advokatkredse, men hun blev for alvorlig verdenskendt, da hun i 2014 giftede sig med filmstjernen George Clooney.

Sidste år blev parret forældre, da topadvokaten fødte tvillingerne Alexander og Ella.

Powered by Labrador CMS