Carpark Norh er tilbage: Ude med ny single

Carpark North er tilbage – opsatte på at bryde lydmuren på ny.

Carpark North er tilbage med en ny single. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Carpark North er tilbage. Fredag er deres nye single frigivet.

Ovenpå en stort anlagt forårsturné for fyldte sale, i både ind- og udland, og med udsigt til endnu flere vilde eventyr – ikke mindst mødet med Royal Arena til november – er danske Carpark North endelig tilbage med ny musik.

Det er tre år siden at den storhittende rocktrio sidst indtog hitlisterne med singlerne fra det Guld-certificerede album, ’Phoenix’ – sange, som gjorde Carpark North til et af 2014’s største danske navne på radio.

Ny single

I dag er de tilbage og klar til atter at bryde lydmuren, med den fængende hybrid, ’Feel So Real’.

Forår er lig med forelskelse. Og ’Feel So Real’, der i sig selv oser af musikalske luner, handler i følge Carpark North om ungdommelig, uforløst kærlighed, de dertilhørende lange søvnløse nætter og besættende dagdrømmeri:

– Personligt havde jeg masser af disse oplevelser i min tidlige ungdom, med piger jeg aldrig fik, og med kærlighed der aldrig blev til andet end noget oppe i hovedet på mig selv.

– Det er en følelse som er så stærk, så ren og så ægte, men samtidig, så ekstremt virkelighedsfjern. Det føles så ægte, men er det ikke, fortæller forsanger Lau Højen i en pressemeddelelse.

Mere nysgerrige og tændte end nogensinde før

Carpark North gør en dyd ud af at overraske og har gjort det gang på gang, med banebrydende sange som ’Transparent & Glasslike’, ’Human’ og senest ’32’.

I studiet er selve overraskelsen også trioens vigtigste drivkraft og lyd-ideal.

Så når ’Feel So Real’ både rummer elementer fra pop, dance, electro og rock er det ikke tilfældigt.

– Vi har alle dage været en hybrid af alt hvad vi selv synes er spændende – og det er vi mere end nogensinde før, på ’Feel So Real’.

– Vi er Carpark North, og du skal regne med, ikke at kunne regne med noget, forklarer trommeslager Morten Thorhauge.

Valgte at trække stikket

Som et af landets største, mest indflydelsesrige og aktive livenavne, valgte Carpark North, ovenpå kulminationen, Smukfest 2014, hvor trioen lukkede Bøgescenerne lørdag aften, at trække stikket for første gang siden gennembruddet i starten af 00’erne.

Dette forår vendte Carpark North tilbage til livescenen – større end nogensinde før.

’Feel So Real’ er første udspil fra bandets kommende femte studiealbum, og i følge bassist Søren Balsner, så er Carpark North anno 2017 både nysgerrige og tændte:

– Lige siden at vi smed banjo på vores første single, ’There’s A Place’ i 2001, har vores vigtigste mål været at skubbe til hvad man “må” og “bør”, når man er et rockband. Og det har vi tænkt os at blive ved med.

Powered by Labrador CMS