- Bruger humor til at afvæbne smerten

Skuespillerinden Josephine Park har hovedrollen i Netflix-serien "Skruk", som forsøger at skildre noget så sårbart som fertilitet med et strejf af humor

Udgivet Opdateret

Der er ikke langt fra komedien til tragedien, mener skuespillerinden Josephine Park. Og det spændingsfelt udfolder sig i den nye danske Netflix-serie "Skruk".

Serien udspiller sig på en fertilitetsklinik, hvor lægen Nana, som spilles af netop Josephine Park, en dag selv bliver patienten.

- Idéen om at lave en serie med en fertilitetsklinik som ramme har været dejlig - og vigtig at belyse, siger hun og fortsætter:

- Der kommer mange forskellige fertilitetshistorier ind gennem serien, og det giver også et indblik i, at der er alle mulige måder at være familie på.

Josephine Park spiller fertilitetslæge i den nye danske Netflix-serie 'Skruk'. - Jo flere historier, vi kan lave om det, der er svært, jo lettere bliver det for dem, der er i det, siger skuespillerinden. (Stillfoto).
Josephine Park spiller fertilitetslæge i den nye danske Netflix-serie "Skruk". - Jo flere historier, vi kan lave om det, der er svært, jo lettere bliver det for dem, der er i det, siger skuespillerinden. (Stillfoto).

Hver tiende hjulpet

Ifølge Danmarks Statistik findes der 37 forskellige familieformer, og nogle af dem bliver til med hjælp fra en fertilitetsklinik.

Faktisk bliver hvert tiende barn hjulpet på vej der, og det samme sker for Nana, som Josephine Park portrætterer.

Nana erfarer, at hendes ægreserve snart ophører, og det får hende i en gedigen brandert til at inseminere sig selv - endda med sæd fra sin ekskæreste, som hun stadig er vild med.

Men da tømmermændene og samvittigheden rammer hende, forsøger hun at kamuflere kendsgerningerne.

- I de mest tragiske stunder i mit liv befinder der sig tit en form for humor også, hvis man får blik for det. Det lever virkelig side om side for mig, siger skuespillerinden Josephine Park. (Arkivfoto).
- I de mest tragiske stunder i mit liv befinder der sig tit en form for humor også, hvis man får blik for det. Det lever virkelig side om side for mig, siger skuespillerinden Josephine Park. (Arkivfoto).

Humor gør det appetitligt 

Det kickstarter en dominoeffekt af søforklaringer og forviklinger. Men ligesom løgnene kan babybulen efterhånden ikke skjules.

Kan man tillade sig at lave en serie med komiske strejf om så sårbar en situation, som kan udspille sig på en fertilitetsklinik?

Ja, mener Josephine Park.

- Det tunge og det dramatiske har bestemt sin plads, men jeg håber, at humoren kan gøre det appetitligt og underholdende samtidig, siger skuespillerinden.

Bruger humoren

- Jeg synes i hvert fald, at den har formået at ramme balancen midtimellem virkelig fint.

Humoren har nemlig en afvæbnende effekt, og den håber Josephine Park, også kan bruges til at aftabuisere nogle af de sårbare situationer i "Skruk".

Det kender hun selv effekten af.

- I de mest tragiske stunder i mit liv befinder der sig tit en form for humor også, hvis man får blik for det. Det lever virkelig side om side for mig, siger hun.

Josephine Park blev uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 2014 og har allerede leveret tre prisvindende præstationer. To gange er hun blevet hædret med en Robert-statuette for sin birolle i DR-serien 'Doggystyle'. Og så er hun blevet belønnet med en Robert for sin birolle i filmen 'Venuseffekten' tidligere i år. (Arkivfoto).
Josephine Park blev uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 2014 og har allerede leveret tre prisvindende præstationer. To gange er hun blevet hædret med en Robert-statuette for sin birolle i DR-serien "Doggystyle". Og så er hun blevet belønnet med en Robert for sin birolle i filmen "Venuseffekten" tidligere i år. (Arkivfoto).

Ser verden på samme måde

Humoren er også et sprog for alt det usagte, mener Josephine Park.

- Jeg har tænkt meget over humor i det hele taget. Det er dejligt og sjovt at grine. Men jeg tror også, der findes en stor tryghed i dem, man kan grine sammen med, siger hun og fortsætter:

- Det er ofte en bekræftelse i, at man ser verden på den samme måde - og måske også den samme smerte, fordi humor altid rummer noget smerte, synes jeg - i hvert fald den humor, jeg godt kan lide.

Alle afsnit af "Skruk", som også har Simon Sears, Olivia Joof Lewerissa, Charlotte Munck, Mikael Birkkjær og Thomas Levin på rollelisten, kan ses på Netflix.

Netflix

Netflix blev grundlagt i 1997, hvor det var tiltænkt som et alternativ til video-udlejningsbutikker. 

Tanken var i starten, at man kunne leje og købe DVD'er gennem selskabet, som man fik tilsendt med posten. 

Det voksede sig dog til en streaminggigant.

Netflix blev grundlagt af amerikanerne Marc Randolph og Reed Hastings.

I 2012 blev Netflix tilgængeligt i Danmark

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS