Billedserie: Den afsatte konge

Den tidligere konge har i løbet af sit liv været i eksil to gange.

Han plejede at være konge af Grækenland, nu er han dansk prins. Klik igennem galleriet for at se flere billeder af den afsatte konge.Foto: Marie Hald / SCANPIX
Han plejede at være konge af Grækenland, nu er han dansk prins. Klik igennem galleriet for at se flere billeder af den afsatte konge.Foto: Marie Hald / SCANPIX
Udgivet Opdateret

Ekskong Konstantin 2. var konge af Grækenland fra 1964 til 1973.

Konstantin blev født 2. juni 1940 i Athen og er søn af Kong Paul og Dronning Frederikke af Grækenland.

Under 2. verdenskrig flygtede kongefamilien ud af Grækenland og fik lov at komme tilbage i 1946. Allerede året efter døde den daværende konge George, og Konstantins far blev konge.

Artiklen fortsætter under videoen. 

I 1964 døde Konstantins far af kræft og Konstantin blev konge af Grækenland. Han blev set som et håb for forandring på grund af hans unge alder, men desværre blev den unge konge heftigt påvirket af sin tyske mor, enkedronning Frederikke.

Hun tog i realiteten magten fra sin uerfarne søn og hendes intriger var medvirkende til militærkuppet i 1967, der sendte Konstantin i eksil.

Danske kongelige

Efter flere politiske fiaskoer var ekskongen udsat for et kup i 1967, hvilket resultererede i et militærdiktatur. Konstantin planlagde et modkup, men dette fejlede og han flygtede derfor ud af landet med sin familie samme år.

Han var derved konge i eksil indtil monarkiet blev afskaffet i 1973. Familien levede i eksil i Rom og London, men i 2004 fik ekskong Konstantin og eksdronning Anne-Marie lov til at tage tilbage til Grækenland. De flyttede tilbage i 2013 og bor der stadig i dag.

Da Grækenland ikke er et monarki, er de græske kongelige titler ikke anerkendt. På grund af Anne-Maries tilknytning til det danske kongehus og at Konstantin er tipoldebarn af Kong Christian 9. er hele familien prinser og prinsesser af Danmark.

Klik igennem galleriet ovenover for at se billeder af ekskong Konstantin.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS